НАЧАЛО Други

Предстоят още сривове в крипто, твърди Скот Минерд

28.07.2022 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстоят още сривове в крипто, твърди Скот Минерд

Скот Минерд смята, че балонът на криптовалутите ще се спука точно както dot-com балонът.

Скот Минерд, глобален главен инвестиционен директор на Guggenheim Partners, прогнозира, че Биткойн ще продължи да се обезценява по време на скорошно интервю за Bloomberg.

Мисля, че ще продължи да се раздува, и мисля, че ще имаме нещо подобно на колапса на интернет балона, за да имаме възможност да разберем кои са печелившите и кои са губещите тук. Не мисля, че все още не сме изчистили напълно системата.

Според Минерд от гледна точка на търговеца има смисъл да се възползва от възможността да види по-високи цени в близко бъдеще. Като инвеститор обаче той смята, че криптовалутите са подложени на натиск “от регулаторна гледна точка”. Освен това той отбеляза, че няма реални институционални пари, които да ги подкрепят.

В сряда Биткойн преживя рязко рали, след като Федералният резерв на САЩ взе решение да повиши стойността си със 75 базисни пункта. Криптовалутата скочи до $23,452 на борсата Bitstamp, след като поевтиня с цели 14% в навечерието на съобщението на централната банка.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализаторът който предрече дъното през 2018 г. отправя предупреждение

Коментирайки неотдавнашното рали, Минерд изрази мнение, че Федералният резерв може да не е толкова ястребов, колкото се смята. В същото време известният инвеститор казва, че е наистина трудно да се твърди, че САЩ не са в рецесия, противопоставяйки се на твърденията на председателя на Фед Джером Пауъл.

Според Минерд, нивото от $8,000 може да се окаже “крайното дъно” на Биткойн. Важно е да се отбележи, че в миналото инвеститорът е правил някои неточни ценови прогнози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Palantir надминава очакванията със силни продажби през Q1 и повишена прогноза за приходите

Palantir Technologies, компания за анализ на данни, повиши годишната си прогноза за приходите и печалбата, надхвърляйки прогнозите за продажбите през първото тримесечие, благодарение на голямото търсене на услугите ѝ за внедряване на приложения за изкуствен интелект (AI).

08.05.2024 4:00 2 мин. четене

Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

Berkshire Hathaway, под ръководството на Уорън Бъфет, регистрира скок на паричните резерви до зашеметяващите $189 милиарда през първото тримесечие.

08.05.2024 3:00 2 мин. четене

Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

За инвеститорите, търсещи дивиденти, е време да насочат вниманието си към качеството вместо към незабавното удовлетворение.

08.05.2024 1:00 1 мин. четене

Биткойн тръстът на Grayscale за първи път регистрира входящи потоци от 3 месеца насам

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), признат за най-големия инвестиционен инструмент за криптовалути в света, наскоро отбеляза значителен приток на средства от инвеститори, което е първият голям приток след одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн в САЩ през януари.

08.05.2024 0:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.