НАЧАЛО Блокчейн

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

04.08.2021 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

London актуализацията на Етериум трябва да се активира в четвъртък, според обратното броене, достъпно на Ethereum.org.

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции, заедно с промените в начина, по който се обработват възстановяванията на средства, похарчени за газ такси, и графика на т.нар. Ледена епоха.“

Предложението за подобрение на Етериум 1559 или EIP-1559 ще повлияе пряко на начина, по който мрежата обработва таксите за транзакции. Занапред всяка транзакция ще изгори базова такса, като по този начин ще намали циркулиращото предлагане на актива и ще даде възможност на потребителите да включат бакшиш, за да стимулират по-бързи потвърждения, пропорционални на търсенето в мрежата. London хард форкът ще представи и други EIP, като EIP-3541, според публикация в блога на Ethereum Foundation от средата на юли.

Потребителят на Twitter korpi посочи редица забележителни моменти относно EIP-1559 в поредица от туитове в понеделник.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум токен скача с 200% за седмица след листинг на Coinbase

„Това, за което всички са развълнувани, е изгарянето на ETH“, каза korpi, след като обсъди редица други въпроси, свързани с актуализацията на Етериум. Той добави:

След EIP-1559 част от таксата за транзакция се изгаря и се изважда от обращение. Но това не означава, че ETH веднага се превръща в дефлационен актив. За да се случи това, изгореният ETH трябва да бъде повече от ETH, издаден в блокови награди.

Този хард форк на Етериум е част от неговия преход към Етериум 2.0 – което в крайна сметка ще промени алгоритъма за консенсус на мрежата от доказателство за работа, или PoW, до доказателство за залог, или PoS.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Рапарът Еминем влиза в партньорство с Crypto.com

Известният американски рапър Еминем наскоро си партнира с Crypto.com, която популяризира кампанията си „Съдбата обича смелите“.

03.05.2024 4:00 1 мин. четене

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

03.05.2024 3:30 2 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.