Home

CEO на Mastercard: ‘Трябва да присъстваме на криптопазара’

02.08.2021 16:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO на Mastercard: ‘Трябва да присъстваме на криптопазара’

Майкъл Мибах, главен изпълнителен директор на Mastercard, заяви в четвъртък (29.07), че компанията трябва да бъде на пазара на криптовалути. По време на пресконференция Мибах говори за дигиталните валути и криптовалутите на централните банки.

Предвид последните действия на Visa в сектора на криптовалутите, Mastercard също влезе в сектора. В плановете си за 2021 г. Mastercard възнамерява да даде възможност за плащания с криптовалути на повече от 30 милиона търговци.

В допълнение, едно от действията на платежния гигант е да ускори финтех компаниите в сектора на криптовалутите.

Речта на Мибах е в съответствие с действията на Mastercard. По-рано през годината беше обявена карта с поддръжка за CBDC (дигитална валута на централнтие банки).

Дори дигиталната валута на Китай, наречена E-CNY, влезе в плановете на компанията. Целта е да се позволи на E-CNY да се търгува и конвертира в други фиатни валути.

Влизането на Mastercard в сектора на криптовалутите включва и инвестиции в компании в сектора. През април този месец, заедно с JPMorgan, Mastercard участва в инвестиционен кръг в ConsenSys.

ConsenSys е компания известна с разработването на инфраструктура за Етериум мрежата. По този начин Visa и Mastercard са силно инвестирани на пазара на криптовалути.

Въз основа на броя потребители на всеки от тези процесори са издадени 6.1 милиарда карти. С други думи, значителен брой потребители могат да влязат на пазара на криптовалута.

ПРОЧЕТИ ОЩЕПървата децентрализирана борса на Cardano набра $1.5 милиона

Скорошно проучване на Crypto.com разкри, че броят на потребителите на криптовалути скочи от 100 милиона, през януари тази година, на 221 милиона.

В допълнение, една от точките, посочени от специалистите, която „спира“ приемането на криптовалути, е недружелюбният интерфейс на някои проекти.

Поради това, като се има предвид, че кредитните и дебитните карти вече се използват по целия свят, включването на потребителите на Visa и Mastercard може да представлява още по-значителен скок в развитието на криптовалутния пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.