Home

Сатоши Накамото вече е 33-тия най-богат човек в света

03.01.2021 18:35 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото вече е 33-тия най-богат човек в света

Сатоши Накамото надмина хората като Шелдън Аделсън, Ху Сиендзиен и Лен Блаватник, за да стане 33-ият най-богат човек в света на 12-ия рожден ден на Биткойн, неговото световно творение.

През юли 2020 г. Whale Alert изчисли, че е успял да добие 1,125,150 BTC, преди да напусне общността завинаги преди повече от десетилетие.

Ако приемем, че Сатоши все още е жив, той би имал нетна стойност от $39,15 милиарда, ако запази всичките си добити монети.

По-рано днес Биткойн достигна нов рекорд от $34,800, надминавайки пазарната капитализация на китайския гигант за електронна търговия Alibaba.

Уви, псевдонимите хора нямат право да присъстват в популярните списъци с богати личности, съставени от популярни финансови списания. Райън Уоткинс от Messari пише, че Сатоши се възприема “като символ” вместо човек.

Биткойн навършва 12 години

Мрежата на Биткойн започна своето съществуване на 3-ти януари, 2009 г., когато първият (генезисен) блок на Биткойн с 50 монети бе добит от Сатоши.

Миналият месец Биткойн надмина 600 милиона транзакции, отбелязвайки значителен етап. Първата Биткойн транзакция се случи между Сатоши и легендарния програмист Хал Фини на 12-ти януари, 2009, по-малко от седмица, след като първият блок на Биткойн е добит.

Както отбелязва крипто евангелистът Андреас Антонопулос, създаването на първата криптовалута в света направи възможно разделянето на парите и държавата,

Светът беше променен завинаги. Разделянето на парите и държавата се превърна в реална възможност за милиони, милиарди. Благодаря ви, Сатоши, Хал Фини и всички останали най-ранни експериментатори в Биткойн.

Джак Дорси, изпълнителният директор на Twitter и Square, също пожела на Биткойн честит рожден ден.

Още един биткойн милиардер

Междувременно венчър капиталистът Тим ​​Дрейпър се присъедини към ексклузивния списък на Биткойн милиардерите, според Пийт Рицо от Kraken.

 

Наскоро Дрейпър повтори прогнозата си, че Биткойн може да достигне $250,000 до края на 2020 г.

В този момент Сатоши спокойно би бил най-богатият човек в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Puma навлиза в сектора на Web3 игрите чрез партньорство с крипто компания

Puma, водеща световна спортна марка, разширява участието си в блокчейн технологията чрез ново сътрудничество в областта на Web3 игрите.

19.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin тества лицево разпознаване за сигурност на приложението си

Worldcoin (WLD) обяви, че ще започне да тества технология за разпознаване на лица за потребителите на приложението World App.

19.09.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Може ли китайският юан да се превърне в международна валута?

Китайският юан набира скорост при трансграничните транзакции, което се дължи на усилията за дедоларизация.

19.09.2024 16:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.