НАЧАЛО Биткойн

Tesla е направила $64 милиона печалба от продажбата на Биткойн (BTC)

26.07.2022 0:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla е направила $64 милиона печалба от продажбата на Биткойн (BTC)

Решението на Tesla да продаде по-голямата част от своите биткойни (BTC) донесе на компанията голяма печалба през второто тримесечие, дори когато цените на криптовалутите се сринаха на фона на продължаващия мечи пазар.

През първите шест месеца на 2022 г. Tesla регистрира загуби от обезценяване в размер на $170 милиона “в резултат на промени в балансовата стойност” на своите Биткойн авоари. След като продаде 75% от BTC запасите си  за долари през второто тримесечие, компанията реализира нетна печалба от $64 милиона.

Във финансовата сфера загуба от обезценяване възниква, когато справедливата стойност на актив, притежаван от дадена компания, спадне под балансовата стойност на инвестицията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Coinbase споделят кой ще е следващият ‘масивен сектор’ в крипто

През второто тримесечие Tesla регистрира печалба на акция от $2.27 при приходи от $16.93 милиарда. Въпреки че рентабилността е по-ниска в сравнение с първото тримесечие, тя се е повишила спрямо нивата отпреди една година. Въпреки това рентабилността на компанията бе повлияна от нарастващата инфлация и засилващата се конкуренция при производството на акумулаторни клетки. 

Производителят на електромобили все още разполага с 10,800 BTC в счетоводните си книги. При текуща цена от около $22,000 за BTC, притежаваните от Tesla дигитални активи са на стойност приблизително $237 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто пазарът на червено – над $100 милиона ликвидирани за 4 часа

Днес пазарът на криптовалути отбеляза значителни спадове за повечето криптовалути като Биткойн се доближава до границата от $60,000.

30.04.2024 16:00 2 мин. четене

Крипто борсата OKX добавя нов алткойн към стейкинг платформата си

OKX, популярна крипто борса, обяви въвеждането на RSIC-GENESIS-RUNE (RUNECOIN) в своята платформа за майнинг – Jumpstart.

30.04.2024 15:30 1 мин. четене

Хонконг официално дебютира спот Биткойн и Етериум ETF

Шест спот борсово търгувани фонда (ETF) за Биткойн и Етериум дебютираха официално на Хонконгската фондова борса днес, с което бяха въведени първите спот крипто ETF в Азия.

30.04.2024 15:00 1 мин. четене

Основателят на MicroStrategy е прекарал повече от 1,000 часа в изучаване на Биткойн

Майкъл Сейлър, известна фигура в Биткойн (BTC) общността и основател на гиганта в областта на бизнес разузнаването MicroStrategy, наскоро разкри вижданията и процесите, помогнали му да опознаят BTC.

30.04.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.