НАЧАЛО Биткойн

Tesla е направила $64 милиона печалба от продажбата на Биткойн (BTC)

юли 26, 2022 0:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tesla е направила $64 милиона печалба от продажбата на Биткойн (BTC)

Решението на Tesla да продаде по-голямата част от своите биткойни (BTC) донесе на компанията голяма печалба през второто тримесечие, дори когато цените на криптовалутите се сринаха на фона на продължаващия мечи пазар.

През първите шест месеца на 2022 г. Tesla регистрира загуби от обезценяване в размер на $170 милиона „в резултат на промени в балансовата стойност“ на своите Биткойн авоари. След като продаде 75% от BTC запасите си  за долари през второто тримесечие, компанията реализира нетна печалба от $64 милиона.

Във финансовата сфера загуба от обезценяване възниква, когато справедливата стойност на актив, притежаван от дадена компания, спадне под балансовата стойност на инвестицията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Coinbase споделят кой ще е следващият ‘масивен сектор’ в крипто

През второто тримесечие Tesla регистрира печалба на акция от $2.27 при приходи от $16.93 милиарда. Въпреки че рентабилността е по-ниска в сравнение с първото тримесечие, тя се е повишила спрямо нивата отпреди една година. Въпреки това рентабилността на компанията бе повлияна от нарастващата инфлация и засилващата се конкуренция при производството на акумулаторни клетки. 

Производителят на електромобили все още разполага с 10,800 BTC в счетоводните си книги. При текуща цена от около $22,000 за BTC, притежаваните от Tesla дигитални активи са на стойност приблизително $237 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво ще стане с Биткойн ако таванът на дълга на САЩ не бъде вдигнат?

Вчерашната среща между Байдън и Маккарти на пресконференцията на Федерален комитет по операциите на открития пазар (FOMC) не доведе до споразумение за тавана на дълга в САЩ.

февруари 3, 2023 9:04 2 мин. четене