Home

Тенденцията продължава – Blockchain.com намаляват работната си сила

21.07.2022 19:48 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Тенденцията продължава – Blockchain.com намаляват работната си сила

Blockchain.com съкращава 25% от работната си сила поради продължаващата крипто зима.

Фирмата затваря офисите си в Аржентина и се отказва от плановете си за разширяване на дейността си в други държави. 

Blockchain.com с масови съкращения 

Според доклад на CoinDesk, публикуван в четвъртък, Blockchain.com е поредната фирма за криптовалути, която съкращава работната си сила поради тежките пазарни условия. 

Компанията съкращава 25% от персонала си, което се равнява на около 150 души, в отговор на продължаващата крипто зима, съобщава CoinDesk, позовавайки се на имейл от представител на компанията. 

Съобщава се, че като част от плана си за оцеляване през следващите месеци фирмата закрива офисите си в Аржентина и отменя плановете си за разширяване на дейността си в други държави. 

Според доклада 44% от засегнатите от съкращенията са базирани в Аржентина, 26% – в САЩ, 16% – във Великобритания, а останалите са разположени на други места по света. Съобщава се, че на засегнатите служители ще бъдат предложени обезщетения за прекратяване на трудовите правоотношения в размер от 4 до 12 седмици в зависимост от местоположението им. В допълнение към съкращенията на персонала ще бъдат намалени и заплатите на изпълнителните директори.  

Други мерки, които Blockchain.com прилага, включват забавяне на институционалното кредитиране, сливанията и придобиванията, както и на начинанията му в областта на гейминга и NFT.

Много криптофирми обявиха подобни на Blockchain.com планове в отговор на неблагоприятните пазарни условия, като през последните седмици Coinbase, BlockFi и Gemini обявиха свои собствени големи съкращения. Blockchain.com обаче понесе особено тежък удар поради спада на пазара. По-рано този месец стана ясно, че фирмата е имала експозиция към Three Arrows Capital (3AC), преди хедж фондът да се срине. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Създателите на Minecraft няма да интегрират NFT

3AC не е изплатил заеми на стойност $270 милиона, тъй като е бил изправен пред неплатежоспособност, въпреки че главният изпълнителен директор на Blockchain.com Питър Смит настоя, че фирмата е ликвидна и платежоспособна в писмо до акционерите. 

Докато Coinbase и други криптоборси обявиха публично съкращенията на персонала си по това време, Blockchain.com засега запазва мълчание.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Намаляването на лихвите с 0.5% е “политически ход” – Доналд Тръмп

Доналд Тръмп разкритикува неотдавнашното решение на Федералния резерв да намали основния си лихвен процент с половин пункт, като го нарече “политическа маневра” и предположи, че по-малкото намаление би било по-подходящо.

20.09.2024 19:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.