НАЧАЛО Други

Компаниите за крипто заеми предлагат нереалистична доходност, твърди Гари Генслер

15.07.2022 14:40 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компаниите за крипто заеми предлагат нереалистична доходност, твърди Гари Генслер

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ Гари Генслър каза в интервю за Yahoo Finance, че компаниите за кредитиране на криптовалути предлагат нереалистична доходност.

Ако е твърде хубаво, за да е истина, тогава може би е“, каза Генслър, като се позова на доходността на крипто депозитите, варираща от 4 до 20%, която се предлага от многобройни компании и се предлага на инвеститорите като сигурна.

Възможно е в това да е заложен голям риск.

Коментарите му идват на фона на срива на пазара на криптовалути, който изпрати множество платформи за кредитиране в несъстоятелност, включително Voyager Digital и съвсем наскоро Celsius Network.

Въпреки спирането на тегленията на клиенти, на уебсайта на Celsius се казва, че клиентите могат да получат годишна възвръщаемост до 18% от депозитите за определени криптовалути, а Voyager изтъква 12% възнаграждение от депозитите за сравнително неизвестен токен, наречен KAVA, според техния уебсайт.

И двата уебсайта също така предлагат висока доходност по депозити на стабилни монети, като Генслер посочи рисковете, свързани и с тях. 

Председателят на SEC заяви, че основната употреба на стабилните монети е като инструмент за сетълмент в DeFi протоколи. Генслер сравни тези дигитални активи с “чипове за покер“, които трябва да бъдат регулирани като част от екосистема, в която липсва защита за инвеститорите и която е склонна към измами и манипулации.

Обществото печели от пълното и честно разкриване на информация и че някой не го лъже“, каза Генслер.

Вие решавате какви рискове искате да поемете, но лицето, което набира парите, и лицето, което ви продава тези финансови активи, не бива да ви измамва, трябва да ви дава информация, за да можете да вземете своите решения.

SEC разполага с правила по отношение на определянето на това какво представлява инвестиционно дружество и Генслер се позова на прегледа на агенцията на  BlockFi по-рано тази година, при който се установи, че дружеството е несъответстващо на изискванията, нерегистрирано инвестиционно дружество. 

През февруари BlockFi постигна споразумение за $100 милиона със SEC и щатските регулаторни органи за предлагане на високи лихвени проценти по депозити в криптовалута. Компанията се оказа в затруднение заради липсата на публична информация за инвеститорите, каза Генслер и добави:

Има път напред за тези кредитни компании.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Инфлацията в САЩ стигна 40-годишен рекорд от 9.1%

Борсите, кредитните институции и брокерите са трите основни групи предприятия, с които SEC ще продължи да води разговори относно спазването на изискванията на комисията през следващите месеци, обясни Генслер, като посочи, че агенцията разглежда и различни криптовалути и стабилни монети.

Потвърждавайки това, което е казвал в миналото, Генслер отбеляза, че SEC ще трябва да работи с Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и банковите регулатори, за да приложи пълния регулаторен обхват на криптовалутите, като отбеляза като пример, че Биткойн (BTC) не се счита за ценна книга от SEC и ще трябва да бъде регулиран като стока от CFTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на стойност €700 милиона ($760.9 милиона) след увеличаване на приходите.

21.05.2024 0:00 2 мин. четене

Златото продължава да върви нагоре, но каква е причината?

В началото на април 2024 г. пазарът на злато отбеляза значително повишение на цената, продължавайки тенденцията, която подчерта ролята на благородния метал като хедж срещу инфлацията.

20.05.2024 22:30 3 мин. четене

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

20.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.