НАЧАЛО Други

$1.19 милиарда дефицит в баланса на криптозаемодателят Celsius

15.07.2022 0:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$1.19 милиарда дефицит в баланса на криптозаемодателят Celsius

Криптозаемодателят Celsius Network разкри повече подробности за своя срив, включително че в баланса им има дефицит от $1.19 милиарда.

Към сряда платформата е притежавала активи на стойност около $4.3 милиарда срещу пасиви на стойност $5.5 милиарда, според съдебна документация. 

Celsius претърпя серия от неочаквани загуби, включително загубата на 35,000 ETH токена поради “изгубени ключове” от StakeHound – доставчик на услуги за стейкинг.

Количеството дигитални активи на платформата нарасна по-бързо, отколкото компанията беше готова да пусне”, заяви главният изпълнителен директор Алекс Машински в декларация, в която подробно се описва пътят, довел Celsius до фалит. “В резултат на това компанията взе решения, които в ретроспективен план се оказаха определено лоши за разпределение на активите.”

В бъдеще Celsius може да продаде активи и да обмисли получаването на средства от стратегически или финансови инвеститори в замяна на акции след корпоративна реорганизация, се казва в документа. Celsius възнамерява също така да използва държаните от компанията BTC, като начин да се справи с недостига на средства.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Bitrue добавя 10 нови двойки за търговия срещу XRP

Компанията се опитва да получи нови ресурси от трети страни, но за да напредне в тези разговори, Celsius се нуждае от защита от кредитори, каза Машински. Celsius има около 1.7 милиона регистрирани потребители, включително приблизително 300,000 активни потребители със салда по сметки над $100.

Celsius изплати почти всички свои заеми и си осигури финансиране на стойност $108 милиона, обезпечено с $403 милиона в дигитални активи, от борсата за криптовалути FTX. По-голямата част от задълженията са свързани с потребителски сметки.

Компанията планира да участва в преговори с комитет от необезпечени кредитори, който вероятно ще включва предимно потребители, за да “изгради консенсус” около бъдещия си план за възстановяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиардерите продават Nvidia и купуват тези две акции

Продължаващото нарастване на изкуствения интелект (AI) привлече широко внимание, но друга тенденция, която набира сила сред инвеститорите, е разделянето на акциите.

07.05.2024 6:30 2 мин. четене

Крипто портфейлът MetaMask представя нова актуализация тази седмица

MetaMask, водещ крипто портфейл, обяви, че скоро ще стартира нова функция, наречена “смарт транзакции”. Тази функция, която ще бъде въведена тази седмица, бележи първата от поредица актуализации, съобразени с наскоро представената пътна карта на портфейла.

07.05.2024 3:00 2 мин. четене

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

06.05.2024 21:30 2 мин. четене

Топ 4 фактора, които могат да разтърсят финансовите пазари

Наскоро Capital Economics очерта серия от потенциални рискове, които биха могли бързо да влошат финансовите условия въпреки настоящата стабилност на пазара и икономиката.

06.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.