НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд: “FTX има няколко милиарда, с които да помогне на компаниите в затруднение”

07.07.2022 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд: “FTX има няколко милиарда, с които да помогне на компаниите в затруднение”

Сам Банкман-Фрийд, главен изпълнителен директор на FTX, една от най-големите криптоборси в света, не би имал проблем със спасяването на (още повече) закъсали компании в условията на последния пазарен спад.

Банкман-Фрийд, който вече е предоставил стотици милиони в револвиращи кредитни линии и е бил в центъра на слухове за поглъщане, заяви пред Reuters, че FTX все още разполага с “няколко милиарда”, за да подкрепи индустрията. 

FTX е използвала средства от своя фонд за рисков капитал FTX Ventures на стойност $2 милиарда, за да подпомогне фирмите, които изпитват затруднения с ликвидността, съобщи Reuters. Въпреки че обяви фонда през януари, Банкман-Фрийд отбеляза, че FTX все още разполага с достатъчно парични средства, за да осъществи сделка за $2 милиарда, ако се наложи. 

“С всяка от тези сделки става все по-скъпо”, каза Банкман-Фрийд.

Забележките на Банкман-Фрийд относно разполагаемостта на компанията идват в момент, когато много фирми се борят да останат на повърхността поради кредитната криза в криптоиндустрията. 

След като през май сривът на стабилната монета на Terra и заобикалящата я екосистема засегна и без това изпитващото затруднения пространство, принудителните продажби и проблемите с ликвидността се разпространиха каскадно на целия пазар. 

В началото на юни Celsius Network, един от най-големите криптозаемодатели, спря тегленията си, а скоро се разпространиха и слухове за фалит. След това големият крипто хедж фонд Three Arrows Capital (3AC) се оказа на ръба на несъстоятелността, подхранвайки опасенията за разрастване на проблема в цялата индустрия. Впоследствие Three Arrows влезе в разпоредена от съда ликвидация извън САЩ и подаде молба за защита от фалит в Ню Йорк.

След падането на тези големи доминота много компании оповестиха своите съпътстващи щети от гибелта на Terra, Celsius и 3AC. А някои от тях се обърнаха към FTX за помощ, каза Банкман-Фрийд пред Reuters.

“FTX има акционери и ние сме длъжни да постъпим разумно спрямо тях, а аз със сигурност се чувствам по-комфортно да изгоря собствените си пари”, каза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕCrema Finance върна откраднатите средства

FTX наскоро постигна сделка с изпадналия в затруднение кредитор на криптовалути BlockFi, която включва револвиращ кредит от $400 милиона и опция за придобиване на платформата на променлива цена до $240 милиона. Преди това BlockFi разкри, че си е осигурила револвираща кредитна линия в размер на $250 милиона от FTX.

Компанията за квантова търговия Alameda Research, основана от Банкман-Фрийд, отделно предостави на криптозаемодателя Voyager Digital кредитна линия в размер на $200 милиона в брой и USDC, както и 15,000 BTC. В сряда Voyager подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

Въпреки касапницата, Банкман-Фрийд заяви пред Reuters, че смята, че най-лошото е отминало. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Рекордна печалба за Tether през първото тримесечие на годината

Tether Holdings, емитентът на доминиращата в света стабилна монета Tether (USDT), обяви безпрецедентна нетна печалба от $4.52 милиарда за първото тримесечие на 2024 г.

02.05.2024 18:30 2 мин. четене

Основателят на Synthetix стартира децентрализирана борса

Създателят на Synthetix Кейн Уоруик обяви предстоящото стартиране на нова децентрализирана борса (DEX). След няколко отлагания DEX, наречена Infinex, ще заработи на 13 май.

02.05.2024 17:00 1 мин. четене

Федералният резерв остави лихвените проценти непроменени

Решението на ФЕД да запази предпазливата си позиция на фона на опасенията за инфлацията дава отражение на продължаващата несигурност по отношение на икономическите перспективи.

02.05.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.