НАЧАЛО Други

Украйна ще продава NFT за да финансира войната срещу Русия

20.06.2022 8:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Украйна ще продава NFT за да финансира войната срещу Русия

От началото на руската инвазия украинското правителство търси средства за подкрепа в дигитални активи. Дигиталните активи се оказаха идеален вариант за правителство, което се нуждае от помощ за военните си усилия и цивилното население.

Правителството на Украйна стартира уебсайт, който позволява на хората да даряват NFT и да купуват дарени части, в опит да събере средства за по-нататъшна подкрепа на военните си усилия. Новият сайт съдържа списък на няколко NFT колекции.

Според вицепремиера и министър на дигитална трансформация на Украйна Михайло Федоров средствата “ще допринесат за украинската победа“. На уебсайта са посочени и редица NFT колекции, които правителството подкрепя.

В края на март украинското правителство стартира своя собствена NFT колекция за набиране на средства, а наскоро обяви старта на втора, планирана за 1 май.

Financial Times съобщава, че украинското правителство е събрало повече от $100 милиона от крипто дарения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Tether претърпя DDoS атака

Украинското правителство приема дарения в девет криптовалути, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Tether (USDT), Solana (SOL) и Dogecoin (DOGE).

Миналия месец украинският президент Володимир Зеленски подписа закон, с който се легализират криптоактивите в страната, тъй като те играят “жизненоважна роля в процеса на отбрана на Украйна“, според заместник-министъра на дигиталната трансформация Алекс Борняков.

За да поддържа работата на украинското правителство и да оборудва армията си, Киев се нуждае от пари в брой – и то много. По техни оценки войната може да струва на страната $565 милиарда.

Това, че Украйна наистина се опря на криптовалутите като начин да си осигури финансова подкрепа … показва стойността на това правителствата да се насочват към криптовалутите и NFT технологиите, за разлика от това да се бунтуват срещу тях просто защото са нови и страшни“, казва Джейкъбс от Scenius Capital пред CNN.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.