Home

SEC са допуснали голяма грешка в делото срещу Ripple, твърди правен експерт

09.06.2022 14:21 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC са допуснали голяма грешка в делото срещу Ripple, твърди правен експерт

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) допусна грешка в делото си срещу Ripple, твърди експерта по крипто правни въпроси Джеръми Хоган.

В съдебния процес бяха разгледани документи, свързани с бившия директор на SEC Уилям Хинман, който направи реч през 2018 г., в която заяви, че Етериум не е ценна книга.

Федералният съдия Сара Нетбърн първо нареди на SEC да даде имейлите, свързани с речта през януари, но SEC оспори заповедта. Нетбърн отхвърли предизвикателството и нареди на SEC да предаде исканите чернови и имейли през април.

След това SEC поиска повече време, за да подаде възражение срещу решението на съдията да отмени тяхното оспорване.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Ето какъв е недостатъкът на криптовалутите, според Банката за международни разплащания

Изслушването в сряда беше съсредоточено върху възраженията на SEC, според Хоган. Адвокатът отбеляза, че SEC е допуснала грешки, защото е спорила с различни стратегии по отношение на имейлите на Хинман.

“Но имаше голяма грешка, допусната от SEC в това изслушване… Спомнете си миналата година, че говорихме за теория на дело и защо е толкова важно да се придържате към теорията си в съдебните спорове. И тогава говорихме как беше грешка SEC да промени аргумента си относно речта на Хинман. 

Ако щеше да се окаже, че това е лично мнение на Хинман, трябва да се придържате към това и ето защо:
Сега знаем, че съдия Нетбърн вече е постановила, че, поне за целите на откриването, речта на Хинман е негово лично мнение. Така че SEC вече може да твърди, че не е от значение за нищо и това е добре, но ние знаем, че сега вреди на SEC в тези движения за откриване, така че там имаше компромис. 

Но адвокатът на SEC се опитваше наистина усилено днес в спора за различни позиции, за да се опита да спечели това предложение, което вероятно не беше наистина възможно дори да спечели…


Съдията попита: SEC заема ли позиция сега, когато речта отразява позицията на отдела за корпоративни финанси? И адвокатът на SEC каза “Да”. Сега тя се двоуми малко след това, но първият и пряк отговор беше “Да”.”

Хоган отбеляза също, че адвокатът на SEC каза, че целта на речта е да предостави пазарни насоки за това как Комисията да третира цифровите активи.



Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис демонстрира силна подкрепа за криптовалутите

Вицепрезидентът Камала Харис, кандидат на Демократическата партия за предстоящите президентски избори през ноември, наскоро говори на събитие за набиране на средства на Уолстрийт, където за първи път засегна темата за крипто индустрията.

23.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Създателят на Chainlink прогнозира трилиони инвестиции в TradFi

Сергей Назаров, създателят на Chainlink (LINK), прогнозира, че традиционните финанси (TradFi) скоро ще инвестират трилиони долари в крипто сектора, фокусиран върху реални активи (RWA).

22.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Кой от кандидатите за президент на САЩ печели подкрепата на Уолстрийт?

Дарителите от Уолстрийт, Силициевата долина и Холивуд изиграха ключова роля в подпомагането на усилията на вицепрезидента Камала Харис за набиране на средства през август, което даде на демократите финансово предимство пред Доналд Тръмп на прага на финалната фаза на изборите.

22.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Какво може да спре Турция от присъединяване към съюза?

Турският външен министър Хакан Фидан заяви в сряда, че Анкара проучва алтернативни глобални съюзи, като все още се стреми към членство в ЕС.

22.09.2024 14:01 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.