Home

Кметът на Ню Йорк получи първата си заплата в Биткойн

25.01.2022 12:37 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кметът на Ню Йорк получи първата си заплата в Биткойн

110-тият кмет на Ню Йорк, Ерик Адамс, получи първата си заплата в Биткойн миналия петък по време на пазарния срив.

Цената на Биткойн се понижи от най-високите стойности в петък от $41,000 до около $36,500 към момента на публикуване.

В светлината на спадащите цени, интервюиращ от CNN попита на 23-ти януари: Колко пари загубихте и съжалявате ли за нещо?

Наскоро назначеният кмет заобиколи въпроса, вместо това възхвали Биткойн технологията, докато прави сравнения с инвестирането в S&P 500:

Това е същото като когато инвестирах във фондовия пазар; наблюдавахме драстичен спад през 2018 г. и други пъти. Целта на Биткойн е да изпрати съобщение, че Ню Йорк е отворен за технологиите. Искаме да видим голямо количество нови технологии в град Ню Йорк и да насърчим нашите млади хора да се включат в тези нововъзникващи пазари.

Той заключи, че е развълнуван да въведе млади хора в пространството, “на които исторически е отказван достъп до тази нова технология“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Какво правят Биткойн (BTC) китовете?

Адамс обеща, че ще получи първите си три заплати в Биткойн (BTC). В отговор на въпроса на интервюиращия, спекулантите могат да предположат, че той е загубил приблизително $5,000 в номинално изражение в долари в петък. Това предполага, че са му платени приблизително $32,000.

Важно е да се отбележи, че поради законите на Министерството на труда на Съединените щати, плащането първо е издадено във фиат като щатски долари и след това е конвертирано в дигитални валути на крипто борсата Coinbase.

Докато жестът със заплатата е обещаващ знак за Голямата ябълка, крипто регулациите в Ню Йорк са стриктни що се отнася до американските стандарти. Крипто борсата Gemini казва, че финансовият център има “вероятно най-изчерпателните и подробни крипто регулации в нацията“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.