Home

Facebook и Instagram ще позволят създаването на NFT

20.01.2022 21:46 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Facebook и Instagram ще позволят създаването на NFT

Facebook и Instagram, дъщерните дружества на технологичния гигант Meta, са на път да позволят на своите потребители да създават свои собствени незаменими токени, пише Financial Times.

Собствениците на NFT ще могат да покажат своите скъпоценни произведения на изкуството като профилни изображения. Twitter обяви подобна опция миналия септември.

На всичкото отгоре, компанията на Марк Зукърбърг работи и върху собствен пазар за NFT, който ще направи възможно закупуването и продажбата на колекционерски предмети. Meta ще трябва да се конкурира с компании, които са местни за криптовалути като OpenSea и Coinbase.

Трябва да се отбележи, че усилията на Meta за NFT все още са в начален стадий, което означава, че гореспоменатите функции е малко вероятно да стартират скоро.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
NFT платформа достига нов рекорд в месечен ETH обем

Преминаването на Facebook към NFT е почти очаквано. Компанията ефективно влезе all-in в своите планове за метавселена, като ребрандира на Meta и промени логото си с това на безкрайния цикъл в началото на ноември.

Амбициите на технологичния гигант за метавселената най-вече бяха посрещнати с предимно противоречиви коментари, като много привърженици на криптовалутите твърдяха, че е вероятно да подкопаят децентрализацията.

Писателят на научна фантастика Нийл Стивънсън, който предсказа Метавселената и измисли термина в романа от 1992 г. “Snowcrash“, поясни, че няма нищо общо с ребрандирането на Facebook. Суперзвездата от трилогията на Матрицата Киану Рийвс подчерта, че концепцията не е измислена от технологичния гигант в декемврийско интервю за Variety.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чанпен Джао с първо изявление след като бе пуснат на свобода

Чанпен Джао, бившият ръководител на Binance се включи в социалните медии само седем часа след като беше освободен от затвора, публикувайки в платформата X, че цени простия лукс като храна и плодове.

29.09.2024 12:20 1мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Русия и Китай ли са причината за възхода на златото?

Според Централната банката на Франция усилията на Русия и Китай да се откажат от щатския долар водят до ръст в цената на златото.

29.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.