НАЧАЛО Други

DeFi секторът нараства с главоломни темпове

01.10.2021 12:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DeFi секторът нараства с главоломни темпове

Ново проучване на платформата за анализ DappRadar разкри степента, до която децентрализираното финансиране и пазарите на незаменимите токени (NFT) са нараснали тази година.

Общата стойност, заключена в DeFi протоколите, е нараснала с 936% през последните 12 месеца.

В своя доклад за стойностния поток от 30-ти септември платформата за криптоанализ DappRadar съобщи, че има значителен ръст на NFT и блокчейн игрите, като DeFi все още генерира значителна стойност.

“Въпреки че стойността тече до известна степен от DeFi към NFT, изглежда, че и двете категории генерират стойност по независим начин.”

Изследването се задълбочи в DeFi, базиран на Етериум, който все още е доминантната сила в сектора въпреки появата на конкурентни мрежи като Binance Smart Chain (BSC), Solana и Avalanche.

Заключената стойност продължава да се увеличава, като държания Wrapped Ethereum скача с 400% от юли 2020 г., а стабилните монети Tether и Dai се увеличават съответно с 1,300% и 500%.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Нов алткойн скача след листинг на Binance

Понастоящем DappRadar отчита обща заключена стойност (TVL) от $114.8 милиарда, което е увеличение от 936% спрямо същия период миналата година. Докладът добавя, че TVL на индустрията нараства със 75% между 23-ти юли и 5-ти септември, достигайки връх от $195 милиарда във всички вериги.

Важно е да се отбележи, че DappRadar предполага, че използването на TVL не е добър начин за измерване на движението на стойността.

“Докато TVL е един от най-важните показатели за оценка на текущото състояние на децентрализираните финанси, той не е показател за разбиране на движението на стойността.

TVL е напълно зависим от основния актив, като по този начин осигурява фалшива оптика от гледна точка на стойността.”

По време на съставянето на изследването 68% от всички обезпечения, заключени в DeFi, са били базирани на Етериум. BSC е вторият по големина блокчейн по отношение на TVL със $17.8 милиарда, или 15.5% от общата сума.

PancakeSwap DEX доминира DeFi на BSC с $8.7 милиарда в TVL. Третата по големина верига по отношение на обезпечението на DeFi на DappRadar е Polygon със заключени $2.7 милиарда – обаче докладът не включва данни за Solana, който има заключени $9.5 милиарда според уебсайта за алтернативни анализи DeFiLlama.

Пазарът на NFT OpenSea е пазарен лидер, като 99.7% от неговите сделки се случват на Етериум, въпреки че платформата предлага USDC, DAI и Polygon (MATIC) опции за продавачите.

Докладът заключава, че растежът на NFT е органичен и не е извлекла много ликвидност от DeFi протоколите.

“Като цяло изглежда, че стойността в DeFi нараства непрекъснато, докато NFT успяха да генерират голям поток от стойност през август.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Производителят на чипове AMD надмина очакванията с последния си доклад за приходите

Във вторник AMD, гигантът в областта на чиповете, публикува приходите си за първото тримесечие, като надхвърли прогнозите на анализаторите както за приходите, така и за печалбите.

02.05.2024 8:30 2 мин. четене

Защо пътят на златото до $2,700 остава непроменен, въпреки скорошния спад

Златото бележи забележителен възход през цялата 2024 г., като от декември предходната година насам постоянно достига нови исторически върхове.

02.05.2024 7:30 2 мин. четене

БРИКС: САЩ ограничава дигиталните активи, за да спаси долара

Тъй като страните от БРИКС напредват с плановете си да въведат своя собствена стабилна монета, САЩ реагират, като предлагат законодателство, насочено към запазване на господството на долара.

02.05.2024 7:00 2 мин. четене

Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

Amazon разкри печалбите си за първото тримесечие във вторник, надминавайки прогнозите на Уолстрийт, основно водени от стабилния растеж в своите облачни и рекламни сегменти.

02.05.2024 5:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.