НАЧАЛО Крипто Крими

Испанската полиция арестува британец, замесен в хака на Twitter от миналата година

22.07.2021 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Испанската полиция арестува британец, замесен в хака на Twitter от миналата година

Джоузеф Джеймс О’Конър, 22-годишен гражданин на Обединеното кралство, участвал в хакът на Twitter през юли 2020 г., е арестуван от испанската национална полиция по искане на американските власти, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ в сряда.

Преди това той бе обвинен за предполагаемата му роля в скандалния пробив в системата на социалната медия от американската прокуратура на Северния окръг на Калифорния.

Най-големият хак на Twitter някога

Както бе съобщено, акаунтите в Twitter на Илон Мъск, Бил Гейтс, Ким Кардашиян, Джо Байдън, Джеф Безос и други видни личности бяха почти едновременно експлоатирани, за да популяризират фалшиво раздаване на безплатни биткойни.

След мащабния хак социалната медия беше принудена временно да деактивира някои от функциите си, като например възможността на проверените акаунти да изпращат нови туитове.

След като разгледа хака, Twitter установи, че няколко от служителите на компанията са измамени да предоставят достъп на хакери до вътрешните системи на уебсайта чрез социално инженерство.

ПРОЧЕТИ ОЩЕНов обрат след акцията на украинска PS4 ферма за криптовалути

Съвместно разследване, проведено от ФБР и Министерството на правосъдието, откри, че Греъм Иван Кларк от Флорида е отговорен за ръководството на хака. Кларк – който беше само на 17, когато пое контрол над профилите в Twitter на най-влиятелните хора на планетата, се съгласи на тригодишна присъда в затвора и три години пробация по-рано този март.

Гражданинът на Обединеното кралство – Мейсън Шепърд (19 г.) и роденият в Орландо – Нима Фазели (22 г.) също са изправени пред федерални обвинения, защото са помогнали на Кларк да извърши Биткойн измамата.

Други обвинения

О’Конър, освен пробивът в системата на Twitter, хакна и някои профили в TikTok и Snapchat.

Твърди се също, че е тормозил непълнолетна жертва чрез киберпреследване.

Първоначално името на О’Конър се появи в статия на Krebs on Security, свързана с хака на Twitter, в която пише, че той също е участвал в множество SIM суап измами.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Tesla ще рестартира приемането на Биткойн плащания, казва Илон Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто компания съди американски регулатор заради Етериум

Consensys, компанията майка на MetaMask, предприе съдебни действия срещу Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в съд в Тексас, твърдейки, че регулаторните превишават правата си.

26.04.2024 10:00 2 мин. четене

Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

В значително развитие властите на САЩ арестуваха Кеоне Родригез и Уилям Хил съоснователите на Samourai Wallet, по обвинения, свързани с управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и заговор за извършване на пране на пари.

25.04.2024 17:00 1 мин. четене

SEC иска да глоби основателя на Terra с над $5 милиарда

Съобщава се, че SEC търси рекордна глоба от $5.3 милиарда срещу До Куон, изпадналия в немилост основател на екосистемата Terra.

25.04.2024 11:00 1 мин. четене

Нови арестувани, свързани с крипто измамата OneCoin

Уилям Моро е изправен пред обвинения в банкови измами, свързани с крипто схемата OneCoin, според документи в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

25.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.