НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tesla ще рестартира приемането на Биткойн плащания, казва Илон Мъск

ЮЛИ. 22, 2021 08:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tesla ще рестартира приемането на Биткойн плащания, казва Илон Мъск

Производителят на електрически автомобили Tesla Inc най-вероятно ще рестартира приемането на Биткойн като плащане, след като извърши надлежна проверка на количеството възобновяема енергия, използвана за добив на валутата, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск на конференция в сряда.

Според данни от ConMarketCap Биткойн поскъпна с 8% до $32,160, докато Eтериум скочи с 11% до $1,990. Акциите на Tesla спаднаха с 0,8% до $655,30.


Коментарите на Мъск на конференцията ‘The B Word’ идват, след като през май компанията заяви, че ще спре да приема BTC за покупки на автомобили, по-малко от два месеца след като тя започна да приема най-голямата цифрова валута в света за плащания.


Исках малко повече надлежна проверка, за да потвърдя, че процентът на използване на възобновяеми енергийни източници е най-вероятно 50% или повече и че има тенденция към увеличаване на този показател, и ако е така, Tesla ще възобнови приемането на Биткойн”, каза Мъск.

Най-вероятно отговорът е, че Tesla ще възобнови приемането на Биткойн.


Използването на BTC за закупуване на електрически превозни средства на компанията подчерта дихотомия между репутацията на Мъск като природозащитник и използването на неговата популярност и репутация като един от най-богатите хора в света за подкрепа на криптовалути.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Акциите на Nvidia спадат заради Биткойн и Етериум

Някои инвеститори на Tesla, заедно с природозащитниците, са все по-критични относно начина, по който Биткойн се добива, като предполагаемо използва огромни количества електричество, генерирано с изкопаеми горива.


Все повече миньори на дигитална валута правят опити да използват възобновяема енергия, за да смекчат въздействието върху околната среда.


Мисията на Tesla е да ускори приемането на устойчивата енергия. Не можем да бъдем компанията, която прави това, а също и да не полагаме подходящи грижи за използването на енергия от Биткойн”, заяви Мъск.


Мъск добави, че той лично притежава криптовалути, освен биткойните, които Tesla и SpaceX притежават.


Може да изпомпвам, но не разпродавам”, добави Мъск. “Определено не вярвам в повишаването на цената с цел продажба ... Бих искал да видя успех за Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

13,820 Биткойна прехвърлени от Binance

Фирмата за анализ смята, че това е най-голямото изтегляне на BTC от тази централизирана крипто борса от 19-ти април насам, когато Биткойн бе достигнал нивото от $56,000.Коментатор на туита, който пред...
ЮЛИ. 28, 2021 17:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Казахстан предполагаемо ще позволят на банките да обработват крипто плащания

Няколко банки в Казахстан скоро ще бъдат официално одобрени да обслужват компании и бизнеси, осигуряващи експозиция към криптовалути като Биткойн (BTC), съобщи местният новинарски канал Khabar 24 в не...
ЮЛИ. 28, 2021 21:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне $1 милион до по-малко от 10 години - Digital Assets Data

На 11-ти януари NYDIG обяви, че е придобил Digital Assets Data, който е съоснован през 2018 г. от братята Майк и Райън Алфред, предоставящ мощна платформа за данни и проучвания за предоставяне на инфо...
ЮЛИ. 28, 2021 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

3 важни фактора повишиха цената на Биткойн до над $40,000

По-специално, в този доклад изследователите са анализирали обективни събития и причини, поради които цената на първата криптовалута е пробила границата от 40,000 долара.Настъпиха три основни събития. ...
ЮЛИ. 28, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света