НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Tesla ще рестартира приемането на Биткойн плащания, казва Илон Мъск

ЮЛИ. 22, 2021 08:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Tesla ще рестартира приемането на Биткойн плащания, казва Илон Мъск

Производителят на електрически автомобили Tesla Inc най-вероятно ще рестартира приемането на Биткойн като плащане, след като извърши надлежна проверка на количеството възобновяема енергия, използвана за добив на валутата, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск на конференция в сряда.

Според данни от ConMarketCap Биткойн поскъпна с 8% до $32,160, докато Eтериум скочи с 11% до $1,990. Акциите на Tesla спаднаха с 0,8% до $655,30.


Коментарите на Мъск на конференцията ‘The B Word’ идват, след като през май компанията заяви, че ще спре да приема BTC за покупки на автомобили, по-малко от два месеца след като тя започна да приема най-голямата цифрова валута в света за плащания.


Исках малко повече надлежна проверка, за да потвърдя, че процентът на използване на възобновяеми енергийни източници е най-вероятно 50% или повече и че има тенденция към увеличаване на този показател, и ако е така, Tesla ще възобнови приемането на Биткойн”, каза Мъск.

Най-вероятно отговорът е, че Tesla ще възобнови приемането на Биткойн.


Използването на BTC за закупуване на електрически превозни средства на компанията подчерта дихотомия между репутацията на Мъск като природозащитник и използването на неговата популярност и репутация като един от най-богатите хора в света за подкрепа на криптовалути.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Акциите на Nvidia спадат заради Биткойн и Етериум

Някои инвеститори на Tesla, заедно с природозащитниците, са все по-критични относно начина, по който Биткойн се добива, като предполагаемо използва огромни количества електричество, генерирано с изкопаеми горива.


Все повече миньори на дигитална валута правят опити да използват възобновяема енергия, за да смекчат въздействието върху околната среда.


Мисията на Tesla е да ускори приемането на устойчивата енергия. Не можем да бъдем компанията, която прави това, а също и да не полагаме подходящи грижи за използването на енергия от Биткойн”, заяви Мъск.


Мъск добави, че той лично притежава криптовалути, освен биткойните, които Tesla и SpaceX притежават.


Може да изпомпвам, но не разпродавам”, добави Мъск. “Определено не вярвам в повишаването на цената с цел продажба ... Бих искал да видя успех за Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света