Home

Биткойн може да бъде по-добър запас от стойност от долара, според DBS

23.05.2021 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да бъде по-добър запас от стойност от долара, според DBS

Най-голямата банка в Сингапур, DBS, може да предпочете Биткойн пред щатския долар като запас от стойност.

Главният инвестиционен офис на DBS наскоро публикува бележка до инвеститорите, която описва Биткойн като по-ефективен актив тип запас от стойност от щатския долар.

DBS твърди, че тъй като глобалните централни банки продължават да инжектират още предлагане на фиат в икономиките си, Биткойн може да предложи алтернатива за инвеститорите, които не желаят да за уязвими към обезценяването на долара.

ПРОЧЕТИ ОЩЕВолатилността на Биткойн е цената за изключителното му представяне

Всъщност, експоненциалното покачване на цената на Биткойн си съперничи единствено с метеорното разширяване на балансите на най-големите глобални централни банки по света – Федералния резерв на САЩ (ФЕД), Европейската централна банка (ЕЦБ), Банката на Япония (BOJ) , както и Китайската народна банка (PBOC).

Подобни тенденции недвусмислено ще стимулират търсенето на алтернативни валути, дори неортодоксални дигитални форми, които потенциално биха могли да представляват запас от стойност по-вярно, отколкото физическите долари.

В рамките на оценката си, DBS отбелязва, че децентрализираната природа на Биткойн и ограниченото му предлагане работят заедно, за да направят Биткойн силна опция за съхранение на стойност за инвеститорите. Екипът посочва, че поради оскъдното си предлагане Биткойн е по-подходящо описан като крипто стока и е лесно прехвърляема в това отношение.

Банката добавя, че изглежда сякаш Биткойн има ниска корелация с други активи, което означава, че може да помогне на инвеститорите да диверсифицират портфолиото си.

DBS обаче признава, че Биткойн има проблеми с мащабирането, поради разчитането му на механизма за консенсус за доказателство за работа (PoW), който изисква прекомерно количество енергия за потвърждаване на транзакциите.

Освен това енергията, която мрежата използва за транзакции и за копаене на Биткойн, отбелязва DBS, може да предизвика известна загриженост.

Наскоро изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обяви, че Tesla вече няма да приема Биткойн като метод на плащане поради опасения за околната среда.

DBS също така предупреждава, че BTC е волатилен актив, който може да бъде изправен пред регулаторни рискове в бъдеще. Банката също така предполага, че ако флагманската криптовалута постигне статут на надежден актив извън контрола на държавата, “е малко вероятно същите тези централни власти да стоят безучастно, без да защитават монополистичния си контрол върху различните валути, които Биткойн заплашва да измести“.

Въпреки сравнително несигурното си бъдеще, Биткойн може да бъде в челните редици на началото на “парична революция“, заключава DBS, което е “възможност, която традиционните пари не могат да купят“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.