Home

Цената на акциите на Tesla се срива след спада на Биткойн

17.05.2021 23:50 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на акциите на Tesla се срива след спада на Биткойн

Само преди няколко дни компанията за електрически автомобили Tesla заяви, че повече няма да приема Биткойн като метод на плащане.

Днес цената на Tesla падна с още 4%, тъй като акциите продължават да намаляват от максимума от $900 през януари до $570 към момента на публикуване, както е показано на снимката по-долу.

Акциите паднаха с 20% през последния месец и с повече от 12% през последните пет дни, като днес Dow Jones също спадна с 0,4%.

Спадът в цената на Tesla съвпада с крахът на Биткойн до $42,000. Криптовалутата е загубила около една трета от стойността си от най-новия си връх от $64,000.

На дневната графика цената на Биткойн изглежда се движи в обхват в псоледните месеци, падайки до около текущите нива, за да се насочи към нови върхове.

Дали този последен спад е почти същия, предстои да разберем, но Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, предполагаемо е причината зад него след критиките му към Биткойн заради използването на енергия за добив. Мъск също така тази неделя определи флагманската криптовалута като централизирана.

Не е ясно дали част от спада в цената на акциите на Tesla е причинена от това, но не е грешно да се предположи, че някои биткойнъри може би продават акциите си в компанията за електромобили след последните изявления на Мъск.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Пазарът е обхванат от ‘екстремен страх’ след туита на Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тайван ще тества попечителство на криптовалути чрез местни банки

Тайван е на път да засили приемането на институционална криптовалута, тъй като регулаторните органи се подготвят да изпробват услуги за крипто попечителство чрез местни банки.

10.10.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

WireX обяви ново решение за крипто транзакции

С цел да засили потребителското доверие на фона на нарастващия скептицизъм към централизираните финансови системи Wirex пусна в действие Wirex Pay – модулна блокчейн система, пригодена за безпроблемни платежни транзакции.

10.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Добра опция ли е Nvidia за дивидентните инвеститори?

Nvidia продължава да бъде играч със значителен ръст в областта на технологиите, като наскоро обяви тримесечен дивидент в размер на $0.010 на акция с дата на записване 12 септември.

10.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Mango DAO отхвърли предложение за споразумение със SEC за $700,000

Mango DAO реши да не извършва плащане към Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) във връзка с нерегистрирани продажби на MNGO токени.

10.10.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.