НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин изгори 90% от изпратените до него Shiba Inu токени

17.05.2021 22:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин изгори 90% от изпратените до него Shiba Inu токени

Виталик Бутерин е изгорил над $6 милиарда в SHIBA INU (SHIB) токени и ще дари останалата сума за благотворителност.

Виталик Бутерин е изгорил 90% от Shiba Inu токените, с които разполага, според данни за транзакциите от Етериум. Общата сума възлиза на приблизително $6 милиарда. Бутерин ще дари останалите 10% за друга благотворителна организация, която е насочена към предотвратяване на мащабни загуби на живот от пандемията COVID-19.

Създателите на токена изпратиха 50% от общото предлагане на SHIB токените на съоснователят на Етериум, което предизвика вълнение в крипто общността. С неотдавнашното увеличение на цената на SHIB, общата стойност възлизаше на над $1 милиард. Бутерин дари 50 трилиона SHIB токена на Индийския фонд за подпомагане COVID-19, стартиран от съоснователя на Polygon Сандийп Найлвал.

Той също възхвали общностите на споменатите токени, казвайки:

Всъщност съм впечатлен от това как общностите на кучешките токени се отнасят с последните дарения! Много от тези хора показаха своята щедрост и готовност да [направят] света като цяло по-добър. Подкрепям всички, които искрено правят това.

Той добавя, че не иска разработчиците да му изпращат никакви токени или власт без неговото съгласие. Бутерин сподели, че вместо това по-добре просто да се насочат монетите директно в ръцете на достойна благотворителна организация.

Много членове на крипто общността казаха, че Бутерин се е справил грациозно с инцидента. Екипът на Shiba INU също отговори положително на развитието. Официалният профил в Twitter публикува съобщение до “SHIB армията“, в което се казва, че е влязъл в историята и че това е само началото за токена.

Токените SHIBA INU подчертават възхода на меме токените

Скокът в цената на SHIB през последните седмици подчерта силата на общностите в тласкането на цените нагоре. Dogecoin също скочи стремително през последните няколко месеца, което показва, че меме монетите могат да се превърнат в част от крипто пазара. 

Тези токени обаче могат да бъдат и изключително опасни. Те не предоставят полезност и цените могат да се сринат рязко и без предупреждение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Shiba Inu: Печеливша стратегия за месец май

В постоянно променящата се криптосфера волатилността диктува съдбата на инвеститорите. Точно за това намирането на надеждна инвестиционна стратегия е от първостепенно значение.

04.05.2024 2:00 2 мин. четене

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.