НАЧАЛО Алткойни

Виталик Бутерин изгори 90% от изпратените до него Shiba Inu токени

май 17, 2021 22:49 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин изгори 90% от изпратените до него Shiba Inu токени

Виталик Бутерин е изгорил над $6 милиарда в SHIBA INU (SHIB) токени и ще дари останалата сума за благотворителност.

Виталик Бутерин е изгорил 90% от Shiba Inu токените, с които разполага, според данни за транзакциите от Етериум. Общата сума възлиза на приблизително $6 милиарда. Бутерин ще дари останалите 10% за друга благотворителна организация, която е насочена към предотвратяване на мащабни загуби на живот от пандемията COVID-19.

Създателите на токена изпратиха 50% от общото предлагане на SHIB токените на съоснователят на Етериум, което предизвика вълнение в крипто общността. С неотдавнашното увеличение на цената на SHIB, общата стойност възлизаше на над $1 милиард. Бутерин дари 50 трилиона SHIB токена на Индийския фонд за подпомагане COVID-19, стартиран от съоснователя на Polygon Сандийп Найлвал.

Той също възхвали общностите на споменатите токени, казвайки:

Всъщност съм впечатлен от това как общностите на кучешките токени се отнасят с последните дарения! Много от тези хора показаха своята щедрост и готовност да [направят] света като цяло по-добър. Подкрепям всички, които искрено правят това.

Той добавя, че не иска разработчиците да му изпращат никакви токени или власт без неговото съгласие. Бутерин сподели, че вместо това по-добре просто да се насочат монетите директно в ръцете на достойна благотворителна организация.

Много членове на крипто общността казаха, че Бутерин се е справил грациозно с инцидента. Екипът на Shiba INU също отговори положително на развитието. Официалният профил в Twitter публикува съобщение до „SHIB армията“, в което се казва, че е влязъл в историята и че това е само началото за токена.

Токените SHIBA INU подчертават възхода на меме токените

Скокът в цената на SHIB през последните седмици подчерта силата на общностите в тласкането на цените нагоре. Dogecoin също скочи стремително през последните няколко месеца, което показва, че меме монетите могат да се превърнат в част от крипто пазара. 

Тези токени обаче могат да бъдат и изключително опасни. Те не предоставят полезност и цените могат да се сринат рязко и без предупреждение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене