НАЧАЛО Регулации

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

27.04.2021 12:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

Южнокорейският финансов министър заяви, че криптовалутите като Биткойн ще бъдат облагани с данъци като "нематериални активи“.

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печалби от крипто търговията от следващата година.

 

Това е неизбежно, ще трябва да наложим данъци върху печалбите от търговия с виртуални активи”, каза министърът на въпрос дали данъкът трябва да бъде отложен, докато държавата има подходящ надзор на индустрията, предаде Ройтерс във вторник.

 

Хонг подчерта, че криптовалутите като Биткойн (BTC) ще бъдат облагани с данък като “нематериални активи”, като отбелязва, че е “недоразумение” да се разглеждат като валути. Министърът също така предупреди, че търговията с крипто е уязвима за нови форми на незаконно набиране на средства и измами, призовавайки инвеститорите да останат бдителни, когато правят инвестиционен избор.

 

Както бе съобщено по-рано, южнокорейските законодатели първоначално обсъдиха 20% данък за капиталова печалба от крипто търговия през юли 2020 г., предлагайки всяка годишна печалба от над 2,5 милиона вон (2200 долара) да бъде обложена с данък, започващ през октомври 2020 г. В края на 2020 г. Южнокорейското правителство официално отложи нов данъчен режим върху печалбите от крипто до 2022 г., изправен пред сериозна критика и отблъскване по отношение на предложения крипто данък от местните крипто лобисти.

 

Всъщност номинираният за министър-председател на Южна Корея Ким Бу-кюм наскоро обеща да проучи крипто данъчния режим, за да се увери, че търговците получават справедливо отношение съгласно закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

Американският депутат Томас Маси обмисля да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв, което предизвика разнообразни реакции в крипто общността.

16.05.2024 22:30 2 мин. четене

Добра новина за крипто пазара – официално отхвърлиха противоречивото предложение на SEC

Сенатът в САЩ официално гласува в четвъртък относно резолюция, насочена към отмяна на спорните счетоводни насоки от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

16.05.2024 21:30 2 мин. четене

Как данъчната политика на Тръмп ще повлияе на криптовалутите

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща значително намаляване на данъците, ако бъде преизбран, което рязко контрастира с неотдавнашното предложение за бюджет на президента Джо Байдън, което включва нови и увеличени данъци върху капиталовите печалби, засягащи крипто инвеститорите.

15.05.2024 8:00 1 мин. четене

Канада иска да увеличи данъка върху капиталовите печалби до 66%

Предложението на министър-председателя Джъстин Трюдо за повишаване на данъка върху капиталовите печалби до 66% в началото на 2024 г. има за цел да се справи с финансовия натиск, който жилищният пазар оказва върху канадските граждани.

15.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.