НАЧАЛО Биткойн

Кати Ууд: 1 трилион пазарна капитализация за Биткойн е нищо

29.03.2021 11:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кати Ууд: 1 трилион пазарна капитализация за Биткойн е нищо

Още през 2018 г. главният изпълнителен директор на Ark Invest Кати Ууд прогнозира, че акциите на Tesla ще достигнат $4,000 за няколко години.

Инвеститорите и критиците критикуваха нейния залог и убедеността ѝ, тъй като по това време Tesla е изправена пред голяма криза на ликвидността и е на ръба на фалит.

 

Изглеждаше невъзможна задача за акциите на автомобилния производител да скочат с 1,200%, когато компанията едва успяваше да остане платежоспособна. Залогът на Ууд за Tesla се изплати по-рано тази година, тъй като акциите на компанията се увеличиха до 800 долара или прогнозираните $4,000 преди разделянето на акциите.

 

Сега, мениджърът на активи залага на Биткойн. Кати Ууд е дългогодишен защитник на дигиталния актив, като нейният фонд ARKW държи приблизително 370 милиона долара в GrayScale Bitcoin Trust (GBTC).

 

Тъй като цените на Биткойн скочиха тази година, пазарната му капитализация достигна стойност от 1 трилион долара. Докато постижението е монументално за най-голямата криптовалута в света, много анализатори и инвеститори се съмняваха в бъдещия растеж на дигиталната валута, като се позоваха на ограничен потенциал. Ууд обаче твърди, че пазарната капитализация на Биткойн от над 1 трилион долара е само началото. В неотдавнашна CBOE панелна дискусия тя каза:

 

Ако добавим цялото потенциално търсене спрямо ограниченото предлагане, ще измислим невероятни цифри в дългосрочен план. Току-що започнахме. Един трилион долара не е нищо в сравнение с това къде ще бъде в крайна сметка.

 

Тя заяви, че едно от най-изненадващите събития за криптовалутата е масовият скок в институционалното търсене. Тъй като икономиката на Съединените щати е изправена пред инфлационен натиск с потенциални повишения на лихвените проценти до 2023 г., анализатори прогнозират, че доларът ще се обезцени.

 

В резултат на това големите институционални компании и фирми за управление на активи започнаха да трупат BTC и други криптовалути, изваждайки милиони монети от обращение. Според данни от Glassnode неликвидното предлагане на Биткойн продължава да нараства непрекъснато през цялата 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога може да очакваме параболичният възход на Биткойн според анализатор

Checkmate, добре известен анализатор в крипто общността, споделя прозрения за текущото състояние на пазарния цикъл на Биткойн.

06.05.2024 6:00 2 мин. четене

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.