НАЧАЛО Биткойн

5 начина за пасивно инвестиране в Биткойн

08.03.2021 16:23 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 начина за пасивно инвестиране в Биткойн

Крипто пространство превзе инвестиционния свят. Цената на Биткойн и други дигитални валути през последните 12 месеца са в абсолютен бичи пазар.

Биткойн е нараснал с 435% от февруари 2020 г. и е солиден създател на богатство за дългосрочни инвеститори.

Инвеститорите, които искат да получат експозиция в крипто пространството, могат да разгледат по-долу начините за инвестиране в Биткойн, без да купуват директно самия актив.

Grayscale Bitcoin Trust

The Grayscale Bitcoin Trust е първият публичен Биткойн инвестиционен инструмент, който също е придобил статут на компания, отчитаща се на SEC. Този тръст пасивно инвестира в Биткойн, което предпазва инвеститорите от предизвикателствата за директно закупуване и съхранение на Биткойн.

С управлявани активи от 32,8 милиарда щатски долара, Grayscale начислява годишна такса от 2%.

Bitcoin ETF

По-рано този месец в Северна Америка стартира първият Биткойн борсов фонд (ETF). Prupose Биткойн ETF (TSX: BTCC.B) получи зелена светлина от канадските регулатори за стартиране на фонда, който позволява на инвеститорите да получат експозиция към най-голямата цифрова валута в света.

Purpose Investments, мениджър на фондове с 10 милиарда долара в AUM стартира ETF. Според неговия проспект Bitcoin ETF е най-простият и ефективен начин за инвеститорите да получат достъп до най-популярната цифрова валута в света.

Purpose Bitcoin ETF има такса за управление от 1% годишно и той ще инвестира директно във физически уредени Биткойни. Това елиминира риска, свързан с дигиталния портфейл.

Майнинг компании

Друг начин да се изложите на Биткойн и други криптовалути е чрез инвестиране в минни компании като Bit Digital, Riot Blockchain и Marathon Patent Group. Тези публично регистрирани акции добиват цифрови валути и се възползват от покачващите се цени на крипто.

Цените на акциите на компаниите за крипто добив са тясно свързани с тези на Биткойн и други основни криптовалути.

Инвестиране в компании, които притежават Биткойн

Друг начин за пасивно инвестиране в криптопространството е чрез държане на акции на компании, закупили биткойн. Напоследък компании като Tesla, Square и MicroStrategy държат в своя баланс биткойни на стойност милиони долари.

Крипто дигитална банка като Nexo

Nexo е основана през 2017 г. и се смята за огромен играч в крипто обезпечени заеми. Неговата платформа е един от първите по рода си проекти с кредитни линии за големи притежатели на крипто.

Nexo има над един милион клиенти и управлява активи на обща стойност 4 милиарда щатски долара. Той има два основни продукта, които са кредитни линии и печелят приходи от лихви. Кредитните линии са обезпечени срещу крипто обезпечение, което е предоставено от кредитополучателя и това елиминира необходимостта от проверки на кредит.

Според Nexo “Кредитната линия се контролира чрез внедряване на блокчейн интелигентни договори, които се изпълняват мигновено и за разлика от традиционните заеми са силно гъвкави.” Лихвените проценти по кредитни линии могат да бъдат между 5,9% и 11,9%.

На продукта за доходи на Nexo клиентите могат да депозират фиат или крипто активи и да печелят лихва между 8% и 12%. Потребителите на платформата могат да спечелят по-големи награди чрез програмата за лоялност, като запазят минимална част от портфолиото си в NEXO токени. Самият токен е видял възвръщаемост на инвестициите от 700% през последните три месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

БРИКС: Северна Корея може да се присъедини към алианса

Неотдавнашният интерес на Северна Корея да се присъедини към блока БРИКС породи различни настроения, предизвиквайки дискусии за потенциалното му въздействие върху световната геополитика.

11.05.2024 8:00 2 мин. четене

Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по света като все повече финансови гиганти започват да навлизат в крипто пространството.

11.05.2024 7:00 2 мин. четене

Harvest ще предлага своя Биткойн ETF на китайски инвеститори

Проучването на Harvest Global Investments за включване на Биткойн и Етериум ETF в инициативата Hong Kong Stock Connect означава ключов момент за азиатската екосистема на криптовалута.

11.05.2024 3:00 2 мин. четене

Третата най-голяма банка в САЩ разкри инвестиция в Биткойн ETF

Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, разкри инвестицията си в спот Биткойн ETF.

10.05.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.