НАЧАЛО Крипто Крими

Обвиненията срещу BitMEX ще служат за пример

04.10.2020 17:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиненията срещу BitMEX ще служат за пример

Колко сериозни са обвиненията срещу BitMEX?

На 1-ви октомври, щатските органи на Ню Йорк предявиха обвинения срещу четирима души от старшия екип на борсата. Въпреки това, BitMEX продължава операциите си към момента.

 

Крипто борсата е една от най-големите в света и е известна с либералните си KYC политики и процедури за потвърждение на самоличността на потребителите. Също така, на потребителите им е позволено да теглят особено високи суми, без да преминават през значителни KYC проверки.

 

Компанията има сложна интернационална корпоративна структура. BitMEX често се нарежда сред топ пет най-големите борси.

 

САЩ често изброяват леки обвинения на заповеди за екстрадиция, за да могат успешно да екстрадират престъпници по-ефикасно. След като обвиняемият се озове на територията на САЩ, обвинението ескалира. Причината за това е, че не всички държави признават сложните закони в Америка, особено тези за изпирането на пари и финансови престъпления.

 

Ако четем между редовете, изглежда властите ще повдигнат по-сериозни обвинения, включително нарушение на интернационални санкции. Циркулират слухове, че федералните власти вярват, че BitMEX е бил използван от държави като Иран и Северна Корея, за да излязат от крипто позициите си.

 

С разпространението на новината, цената на Биткойн спадна. Много потребители започнаха да изтеглят средствата си от платформата

 

Говорител за HDR Global Trading Limited – една от компаниите на BitMEX – каза пред New York Times:

 

Ние не сме съгласни с решението на правителството на САЩ да повдигне тези обвинения и възнамеряваме да се защитим срещу обвиненията.

Това изявление вероятно е било направено с идеята да успокоят пазара.

 

Към момента на писане на статията, един от обвиняемите – Самюъл Рийд – е бил арестуван.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

02.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.