Home

Alibaba се сдобиха с нов блокчейн патент за музикалната индустрия

02.05.2020 8:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alibaba се сдобиха с нов блокчейн патент за музикалната индустрия

Китайският гигант за електронна търговия Alibaba е осигурил патент в САЩ за решение на базата на блокчейн, което има за цел да поправи един от основните проблеми в звукозаписната индустрия: музикалното плагиатство.

Патентът за „анализ на оригиналността“ на музика, базирана на блокчейн, който беше присъден от Службата за патенти и търговски марки на САЩ на 21-ви април, използва децентрализираната технология, която стои зад Биткойн , за систематично проверяване на песни.

Според патентната заявка, валидационен възел би анализирал текста, темпото и мелодията на песен, и след това сравнява резултатите с музикален каталог, за да определи дали е оригинален.

След това данните се добавят към блокчейна. Повтарянето на процеса с други възли, които анализират различни музикални фактори, в крайна сметка може да провери оригиналността на парчето.

Компанията се надява, че решението може да разкрие и да попречи на имитатори да крадат музика, защитена с авторски права.

Alibaba е сред няколкото мултинационални корпорации, които проучват блокчейн за широк спектър от случаи на употреба, обхващащи множество индустрии, от развлечения до финансови услуги.

Базираната в Токио корпорация Sony наскоро пусна новото си блокчейн решение за транспортни услуги. В допълнение, счетоводната фирма EY пусна нов блокчейн, базиран на Етериум , със сътрудници Microsoft и ConsenSys за захранване на частни, сигурни и съвместими с регулациите транзакции за бизнеса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.