НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки предупреждава за икономическа депресия

17.04.2022 13:41 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки предупреждава за икономическа депресия

Конфликтът в Украйна продължава да изостря възможността за инфлация, която вече е извън контрол и оказва влияние върху разходите за петрол, енергия, храна и други.

Инвеститорите търсят хедж срещу такъв спад, с цел да защитят своите инвестиции и капитал.

Авторът на книгата за лични финанси “Богат татко, беден таткоРобърт Кийосаки, очерта в Twitter на 16-ти април последиците от хиперинфлацията и предстоящата депресия, която ще навлече на икономиката на САЩ. В допълнение той препоръча да се инвестира в определени активи, за да се преодолее бурята.

Кийосаки предупреждава за “срив и депресия”, идващи с опасностите от инфлация, от доста време насам, като прогнозира, че неконтролираната инфлация се ускорява с надуването на балон, включително такъв на фондовия пазар в резултат на продължаващото печатане на пари от страна на Федералния резерв.

“Наближава моментът на Уили Койота. Най-голямото [спукване на балон] идва. Пенсиите на [бейби буумърите] ще бъдат откраднати. Идва края на харченето на $10 трилиона фалшиви пари. Правителството, Уолстрийт и Фед са крадци. Хиперинфлационната депресия вече е тук. Купувайте злато, сребро, Биткойн […]”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Краткосрочните перспективи на Биткойн (BTC) са несигурни – ето защо

Това не е първият път, когато бизнесменът препоръчва на хората да инвестират в активи като злато, сребро и Биткойн, за да се предпазят от инфлация, тъй като американската валута е “напът да се срине”.

Всъщност, тъй като Съединените щати и други страни по света изпитват рекордни нива на инфлация, невиждани от десетилетия, финансовите експерти обмислят какви мерки биха могли да въведат като хедж срещу инфлацията.

Инвеститорът, заедно с основателя и директора на Trends Research Institute Джералд Селенте, преди това обсъдиха тенденциите, които трябва да се наблюдават през 2022 г.

Злато, сребро и Биткойн. Те ще паднат, когато лихвените проценти се повишат, но икономиката също ще падне, така че те ще паднат временно и след това ще ескалират много бързо, когато хората осъзнаят колко е [зле положението].”, Селенте казах.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

02.05.2024 23:30 1 мин. четене

PayPal ще се фокусира върху развитието на брандираните им продукти

Във вторник ръководството на PayPal подчерта плановете си за подновяване на усилията спрямо растежа на брандираните продукти, които изпитваха затруднения през последните години, тъй като големите технологични компании разшириха пазарния си дял, след като компанията за разплащания повиши прогнозата си за коригираната печалба за цялата година.

02.05.2024 23:00 1 мин. четене

Заплаха за пазарите на петрол, въпреки добрата позиция на глобалната икономика

Световната икономика е устойчива на очакваното забавяне, като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) прогнозира темп на растеж от 3.1% за 2024 г. в сравнение с предишната прогноза от 2.9%.

02.05.2024 22:30 2 мин. четене

Ето колко банки са застрашени от това да се сринат

Нестабилността на някои банки в Съединените щати се превръща във все по-сериозен проблем, който има последици както за финансовия сектор, така и за икономиката като цяло.

02.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.