НАЧАЛО Финтех

Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook

21.02.2020 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook

Канадската платформа за електронна търговия Shopify се присъедини към Асоциацията Libra, управителния съвет на основаната от Facebook стабилна монета Libra.

Тя се присъединява към компании, включително Coinbase, Spotify и PayU като член на нестопанската организация, която управлява блокчейна на Libra, както и работи с валидаторни възли (нодове) в своята мрежа.

Libra, стабилната монета, която е подкрепена от ‘кошница от активи’ в реалния свят, е разработена от Calibra, дъщерното дружество на Facebook, с цел да осигури на света 1,7 милиарда небанкирани клиенти с достъп до финансови услуги.

„Прекарваме голяма част от времето си в мисли за това как да подобрим търговията в някои части на света, където парите и банкирането могат да бъдат далеч по-добри“, написаха от Shopify в блог публикация, в която се съобщава новината. „Като член на Асоциацията Libra, ние ще работим колективно за изграждането на платежна мрежа, която улеснява достъпа до пари и поддържа навсякъде търговците и потребителите.“

Като част от мисията си за „овластяване на повече предприемачи по целия свят“, Shopify заяви, че подкрепя „прозрачни такси и лесен достъп до капитал и гарантира сигурността и поверителността на данните на клиентите им“.

Vodafone се отказаха, но Shopify навлизат

Libra не започнаха както трябва, а политици и регулатори от цял свят се редят на опашка, за да предизвикат опасения относно криптовалутата. Няколко членове-учредители на Асоциацията са се отказали от проекта, включително Stripe, eBay, Mastercard и наскоро Vodafone, които напускат проекта, за да се съсредоточат върху платформата за мобилни плащания M-Pesa.

През септември миналата година Libra потвърдиха, че планират да стартират през втората половина на 2020 г. и наскоро назначиха „ръководен комитет“, който да наблюдава техническото развитие на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.