НАЧАЛО Регулации

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

10.02.2020 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Заместник-директорът на FinCEN, Джамал Ел-Хинди, направи изказванията за пране на пари по време на реч на 20-ата асоциация за борба с изпирането на пари (AML) и финансовата престъпност в Ню Йорк на 6-ти февруари.

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.

Този “невероятно сложен” пейзаж включва, но не се ограничава до първични посредници, търговци на фючърси, изпълняващи дилъри, агенти за прехвърляне, клирингови фирми и взаимни фондове, каза той.

Според него тази комплексност представлява предизвикателство за прозрачността – процесите на събиране на информация и надлежна проверка – необходими за справяне с прането на пари и предотвратяването на финансови престъпления.

В много случаи AML и KYC процесите биват обезкуражени поради силно конкурентния характер на индустрията – само 14% от всички субекти в сектора на ценните книжа, които отговарят на условията да се регистрират за един от ключовите механизми за споделяне на данни между бизнесите правят това, отбеляза той.

В този изключително труден климат, Ел-Хинди предупреди, че новите технологии могат допълнително да изострят ситуацията.

Социалните медии и платформите за съобщения с интерес към собствена криптовалута – най-важният от които е Facebook – трябва да отговарят на същите стандарти като традиционните участници във финансовия сектор, подчерта той.

“Социалните медии и платформите за съобщения и други, които сега се фокусират върху създаването на криптовалути, не могат да затворят очите си за незаконни транзакции, които те може и да насърчават.”

Влиянието на тези участници в частния сектор и новата технология, обявена от криптовалутите, носи същите отговорности като традиционните финанси:

“Толкова, доколкото финансовият сектор решава да приеме […] тези нововъзникващи системи […], няма да позволим те да изневерят на защитите и подходящата прозрачност, за която колективно работихме толкова усилено да интегрираме във финансовата система.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Компания за крипто опции получи първоначално одобрение за опериране в Абу Даби

QCP Capital, ключов играч в търговията с крипто опции, получи първоначално одобрение за установяване на операции в Абу Даби, сигнализирайки за по-нататъшно разширяване на крипто фирмите в Близкия изток.

08.05.2024 5:00 1 мин. четене

Австралийския SEC изисква от крипто борсите да предадат информация за всички техни клиенти

Съобщенията сочат, че Австралийската данъчна служба (ATO) е поискала лични данни и подробности за транзакциите от крипто борсите за до 1.2 милиона сметки.

07.05.2024 19:30 1 мин. четене

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за пореден път забави вземането на решение относно създаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отложи крайния срок до 5 юли 2024 г.

07.05.2024 14:00 1 мин. четене

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.