НАЧАЛО Други

Epic Games си осигуриха $2 милиарда инвестиции за развиване на метавселената

13.04.2022 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Epic Games си осигуриха $2 милиарда инвестиции за развиване на метавселената

Epic Games, създател на графичния двигател Unreal Engine и издател на една от най-популярните видеоигри Fortnite, осигури $2 милиарда в нов кръг за набиране на средства, воден от Sony Group и KIRKBI, собственик на марката за играчки и развлечения Lego.

Съобщението е част от стратегия за бързо проследяване на целта на компанията да установи присъствие в метавселената.

Sony и KIRKBI инвестираха еднакво в сделката, като всяка отдели по $1 милиард при оценка след набирането на средствата от $31.5 милиарда. Тим Суини, основател и главен изпълнителен директор на Epic Games, запазва контрол върху частното дружество.

Sony, компанията, която произвежда конзоли за PlayStation, също инвестира $200 милиона в Epic миналия април.

Epic навлизат в метавселената

Epic заяви, че допълнителните $2 милиарда ще бъдат използвани за “усъвършенстване на мисията на компанията за изграждане на метавселената и за подкрепа на нейното продължително разширяване“.

Не Изпускай
Ето какво разкрива анализ на движенията на Биткойн (BTC) китовете

Компаниите твърдят, че ще оформят бъдещето на метавселената, за да я направят безопасно и приятно преживяване за децата, като същевременно създадат дигитална среда за гейминг за младите хора.

Epic заявява, че с това ново финансиране трите фирми ще се съсредоточат върху разработването на нови форми на социално забавление, които изследват връзката между дигиталния и физическия свят.

Epic отбеляза рекорден растеж през последните години, подхранван от непрекъснатото разширяване на Fortnite и Unreal.

Освен това корпорацията търси да придобива различни компании, най-скорошната от които е Bandcamp, социална платформа за музика и артисти.

Въпреки това, то беше подложен на критики от обществеността заради антитръстовите си дела срещу Apple. 

По време на процеса съдия заключи, че макар на Apple да е било разрешено да начислява комисионна, правилото срещу управлението на технологичния гигант е счетено за неподходящо.

Какво се има предвид под термина “метавселена”?

Това е визия за виртуален свят от бъдещето, в който потребителите взаимодействат в триизмерни пространства чрез аватари.

Предполага се, че метавселената е революционно подобрение, което ще предефинира начина, по който хората пазаруват, общуват, играят игри и дори работят, а интересът към метавселената нарасна през последните месеци след ребрандирането на компанията майка на Facebook като Meta.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн скочи с 80% докато пазарът е на червено

В момента няма ясно описание на “метавселената”, главно защото тя не съществува, но широко се разглежда като мрежа от виртуални места, които ще позволят нови форми на онлайн свързаност.

Междувременно, в серия от скорошни значими придобивания в гейминг индустрията, Sony плати $3.6 милиарда за разработчика на видеоигри Bungie, студиото зад франчайзите Halo и Destiny.

Този ход идва след придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft на стойност $70 милиарда, компанията зад Call of Duty и Candy Crush.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

06.05.2024 21:30 2 мин. четене

Топ 4 фактора, които могат да разтърсят финансовите пазари

Наскоро Capital Economics очерта серия от потенциални рискове, които биха могли бързо да влошат финансовите условия въпреки настоящата стабилност на пазара и икономиката.

06.05.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com разширява партньорството си с Формула 1

Crypto.com, водеща борса в сферата на дигиталните валути, се подготвя да засили рекламните си усилия в спортната сфера и по конкретно Формула 1, за да засили глобалната си разпознаваемост.

06.05.2024 20:30 1 мин. четене

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.