Home

Ripple вече се оценява на $10 милиарда

22.12.2019 19:28 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple вече се оценява на $10 милиарда

От Ripple казват, че са приключили инвестиционен кръг от 200 милиона долара, което повиши оценката им до 10 милиарда долара.

Набирането на средства беше ръководено от нюйоркската инвестиционна компания Tetragon, заяви в петък Ripple, докато японската компания SBI Holdings и базираната във Вирджиния компания за рисков капитал Route 66 Ventures също инвестираха.

Основана през 2012 г., Ripple нарасна в края на 2017 г. като стойността на XRP скочи заедно с множество други монети.

Компанията използва XRP, за да улесни трансграничните транзакции за мрежата си от финансови институции, като същевременно използва и система за междубанкови съобщения – приемете това като алтернатива на Swift, базирана на блокчейн – която се използва от банките за изпращане на пари по целия свят.

Ние сме в силна финансова позиция и изпълняваме визията си”, заяви изпълнителният директор на Ripple, Брад Гарлингхаус.

“Тъй като другите в блокчейн пространството забавиха растежа си или дори затвориха, ние ускоряваме своята инерция и лидерство в индустрията през цялата 2019 г.”

Докато XRP се повиши с над 3 долара през януари 2018 г., третата по големина дигитална валута в света спадна значително и в момента е около 19 цента. Криптовалутата се повиши в петък с над 3% на фона на новините за финансирането на Ripple.

Компанията предоставя значителна част от приходите си от продажба на дяловете си в XRP. Според The Block, Ripple е продала криптовалута на стойност 260 милиона долара през последната година.

Другият голям дял от приходите му идва от сделки с банки и финансови институции, които използват неговата блокчейн технология за парични преводи.

 От Ripple казват, че сега имат над 300 клиенти на финансови услуги в световен мащаб. Фирмата е подписала партньорски сделки с гиганти в бранша, вариращи от Сантандер до American Express.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Блокчейн Новини

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

PancakeSwap достигна важен етап в обема на търговията и представи голямо подобрение

След четири години работа децентрализираната борса PancakeSwap е достигнала кумулативен обем на търговия от $836 милиарда и притежава около $1.72 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

21.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Топ мениджър на активи ще стартира взаимен фонд на Solana

Franklin Templeton, гигантът в управлението на активи с авоари за $1.5 трилиона, ще пусне взаимен фонд на блокчейна на Solana.

20.09.2024 13:15 2мин. четене Alexander Zdravkov

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.