Home

Binance блокира тегленията от портфейла Wasabi

22.12.2019 18:27 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance блокира тегленията от портфейла Wasabi

Binance блокира тегленията от портфейлa Wasabi, за да се съобразят с местните разпоредби в Сингапур.

Развитието идва като шок за много потребители на Binance, както и крипто експерти, които са поразени от това как криптовалутната борса може да идентифицира плащанията към индивидуален Биткойн портфейл като Wasabi.

Ходът на Binance Сингапур беше отчетен от много потребители, които бяха обезпокоени от блокираните им плащания, специално свързани с Биткойн портфейла Wasabi. Много потребители казаха, че са получили съобщение, че борсата не одобрява ‘coinjoin’ плащанията към ‘миксер’ уебсайтове и такива от тъмната мрежа.

Binance блокира Wasabi заради регулациите

Tехнологиятa, която позволява да се комбинират редица плащания от различни хора в една транзакция (или казано по друг начин – Coinjoins) има огромен принос за този ход на Binance. Тази технология позволява на борсата да идентифицира лесно каналите на плащане и в крайна сметка да идентифицира портфейлите. 

За съжаление, банката никога не пита собствениците на своите сметки какво правят с парите след теглене от банкомата. Много потребители дори бяха питани за техните данни и информация за заплатата. Wasabi е портфейл, ориентиран към поверителност, който обещава анонимност, сигурност и поверителност. Не всички, които използват Wasabi, се отдават на незаконни дейности.

Повечето потребители го обичат заради поверителността, която предлага. Последствията от това събитие доведоха до това, че самият изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао, да обясни ситуацията.

Джао заяви, че Binance блокира тегленията от Wasabi, тъй като е длъжен да следва правилата за борба с прането на пари (AML), прилагани от правителството на Сингапур. Или Binance ще следва местните закони и ще предприеме подробна проверка или просто няма да работи в Сингапур.

Последната опция не е в интерес на никого. И така, Binance блокираха тегленията от Wasabi. Това е доста елементарен отговор на доста сложен набор от въпроси.

Сингапур стриктно спазва разпоредбите на FATF

Сингапур е известен с това, че доста стриктно прилага указанията, определени от Специалната група за финансови действия (FATF).

Установени са амбициозни и строги процедури за контрол на финансирането на тероризма, прането на пари и укриването на данъци. Плашещото в случая на Wasabi е, че Binance може да проследява плащанията към портфейлите. Твърди се, че Binance използва подобни техники, за да проследи участието си в прословутата измама PlusToken.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма крипто борса въвежда 6 нови двойки за търговия с USDC

Борса за криптовалути разширява предложенията си, като добавя нови двойки за търговия с USDC, втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация.

13.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

EigenLayer не успя да оправдае очакванията на инвеститорите според експерт

Според Алекс Обчакевич, основател на украинско-австрийската компания за анализи Obchakevich Research, EigenLayer (EIGEN), известен блокчейн протокол, който се фокусира върху възстановяването в рамките на екосистемата на Етериум, не е оправдал очакванията на инвеститорите.

13.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

NFT на Bored Ape Yacht Club се продаде за $1.43 милиона

Основателят на Floor Protocol, работещ под псевдонима FreeLunchCapital, привлече вниманието, след като закупи незаменим токен (NFT), свързан с колекцията Bored Ape Yacht Club (BAYC) на FTX.

13.10.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Самопровъзгласилият се за Сатоши Накамото завежда ново дело

Крейг Райт, известният компютърен учен, който твърди, че е Сатоши Накамото, основава Биткойн SV през 2018 г., като го обявява за истинския BTC, а “SV“ означава “Satoshi Vision“.

13.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.