НАЧАЛО Други

Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

09.04.2022 14:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

Милиардерът, основател на крипто борсата FTX, Сам Банкман-Фрийд, планира да раздаде по-голямата част от богатството си благодарение на философията на „ефективния алтруизъм“, която е научил в колежа.

Въпреки че управлява глобална крипто борса за милиарди долари, 30-годишният кара Toyota Corolla, живее като студент и има за цел да направи възможно най-много пари, така че да има повече за раздаване, според Bloomberg.

Дори с огромното си богатство, той казва, че ще запази само около 1% от приходите си всяка година, или около $100,000.

Доста бързо ви свършват наистина ефективните начини да станете по-щастливи, като харчите пари”, каза Банкман-Фрийд пред Bloomberg. — “Не искам яхта.”

Възпитаникът на MIT научил за ефективния алтруизъм през 2012 г., неговата първа година в колежа. Философията използва математически изчисления, за да определи как хората биха могли да оползотворят най-добре със своите пари и време.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете се насочват към тези алткойни
По-специално, Банкман-Фрийд се зае с понятието “печели, за да дадеш“. В съответствие с този подход той работи на Уол Стрийт три години след колежа и дарява 50% от заплатата си всяка година за хуманно отношение към животните.

Тези дни може да бъде намерим милиардера да играе видео игри и да изнася беседи на конференции по Zoom. Той също така живее с група приятели. Независимо от това, по-безхаберното му отношение не го отклонява от пътя, който за него си остава правилния.

През февруари, след като Русия нахлу в Украйна, основателят на FTX каза, че неговата крипто борса дава пари в брой на всички украински потребители. Той също така лично дари $250,000 в Tether (USDT) на Украйна.

Фрийд каза пред Bloomberg, че не поставя под съмнение решението си да раздаде по-голямата част от парите си.

Това не е решение, което постоянно преоценявам, защото мисля, че просто не ми носи никаква полза да преоценявам постоянно нещо“, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко добре се представя златото срещу инфлацията

Неотдавнашният скок на златото до рекордните $2,431 за тройунция на 12 април подчертава потенциала му като средство за предпазване от инфлация.

04.05.2024 15:30 2 мин. четене

Над $133 милиарда напуснаха американските банки

За пореден път се наблюдава тенденция за изтегляне на средства от банковата система на САЩ, както показват последните данни от системата за икономически данни на Федералния резерв (FRED).

04.05.2024 14:30 2 мин. четене

Още една държава прекратява дипломатическите си взаимоотношения с Израел

Все повече държави започват да странят от Израел и решават да прекратят всякакви дипломатически и търговски взаимоотношения с погълнатата от война нация.

04.05.2024 12:00 2 мин. четене

AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia

Meta направи смел ход, като инвестира $30 милиарда в графични процесори (GPU) на NVIDIA, за да подсили възможностите си за AI.

04.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.