НАЧАЛО Други

Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

април 9, 2022 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

Милиардерът, основател на крипто борсата FTX, Сам Банкман-Фрийд, планира да раздаде по-голямата част от богатството си благодарение на философията на „ефективния алтруизъм“, която е научил в колежа.

Въпреки че управлява глобална крипто борса за милиарди долари, 30-годишният кара Toyota Corolla, живее като студент и има за цел да направи възможно най-много пари, така че да има повече за раздаване, според Bloomberg.

Дори с огромното си богатство, той казва, че ще запази само около 1% от приходите си всяка година, или около $100,000.

Доста бързо ви свършват наистина ефективните начини да станете по-щастливи, като харчите пари“, каза Банкман-Фрийд пред Bloomberg. — „Не искам яхта.“

Възпитаникът на MIT научил за ефективния алтруизъм през 2012 г., неговата първа година в колежа. Философията използва математически изчисления, за да определи как хората биха могли да оползотворят най-добре със своите пари и време.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете се насочват към тези алткойни
По-специално, Банкман-Фрийд се зае с понятието „печели, за да дадеш„. В съответствие с този подход той работи на Уол Стрийт три години след колежа и дарява 50% от заплатата си всяка година за хуманно отношение към животните.

Тези дни може да бъде намерим милиардера да играе видео игри и да изнася беседи на конференции по Zoom. Той също така живее с група приятели. Независимо от това, по-безхаберното му отношение не го отклонява от пътя, който за него си остава правилния.

През февруари, след като Русия нахлу в Украйна, основателят на FTX каза, че неговата крипто борса дава пари в брой на всички украински потребители. Той също така лично дари $250,000 в Tether (USDT) на Украйна.

Фрийд каза пред Bloomberg, че не поставя под съмнение решението си да раздаде по-голямата част от парите си.

Това не е решение, което постоянно преоценявам, защото мисля, че просто не ми носи никаква полза да преоценявам постоянно нещо„, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене