НАЧАЛО Други

Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

април 9, 2022 14:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто милиардер иска да раздаде богатството си

Милиардерът, основател на крипто борсата FTX, Сам Банкман-Фрийд, планира да раздаде по-голямата част от богатството си благодарение на философията на „ефективния алтруизъм“, която е научил в колежа.

Въпреки че управлява глобална крипто борса за милиарди долари, 30-годишният кара Toyota Corolla, живее като студент и има за цел да направи възможно най-много пари, така че да има повече за раздаване, според Bloomberg.

Дори с огромното си богатство, той казва, че ще запази само около 1% от приходите си всяка година, или около $100,000.

Доста бързо ви свършват наистина ефективните начини да станете по-щастливи, като харчите пари“, каза Банкман-Фрийд пред Bloomberg. — „Не искам яхта.“

Възпитаникът на MIT научил за ефективния алтруизъм през 2012 г., неговата първа година в колежа. Философията използва математически изчисления, за да определи как хората биха могли да оползотворят най-добре със своите пари и време.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Етериум китовете се насочват към тези алткойни
По-специално, Банкман-Фрийд се зае с понятието „печели, за да дадеш„. В съответствие с този подход той работи на Уол Стрийт три години след колежа и дарява 50% от заплатата си всяка година за хуманно отношение към животните.

Тези дни може да бъде намерим милиардера да играе видео игри и да изнася беседи на конференции по Zoom. Той също така живее с група приятели. Независимо от това, по-безхаберното му отношение не го отклонява от пътя, който за него си остава правилния.

През февруари, след като Русия нахлу в Украйна, основателят на FTX каза, че неговата крипто борса дава пари в брой на всички украински потребители. Той също така лично дари $250,000 в Tether (USDT) на Украйна.

Фрийд каза пред Bloomberg, че не поставя под съмнение решението си да раздаде по-голямата част от парите си.

Това не е решение, което постоянно преоценявам, защото мисля, че просто не ми носи никаква полза да преоценявам постоянно нещо„, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене