НАЧАЛО Други

Mastercard се подготвя за дигиталната икономика

08.04.2022 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard се подготвя за дигиталната икономика

Mastercard International Inc. се насочва към метавселената, като изглежда цели да стане основен играч във виртуалната икономика.

Mastercard е подала петнадесет нови заявки за регистриране на на търговски марки, логото му “Кръгове” и лозунга “Безценен”, според туит, изпратен на 8-ми април от адвоката Майкъл Кондудис.

Редица виртуални, крипто и финансови продукти и услуги ще бъдат обхванати от патенти, подадени в Службата за патенти и търговски марки на САЩ на 4-ти април 2022 г.

Г-н Кондудис заяви:

Mastercard е водеща финансова марка и стойността на марката е значителна. Тези документи са следващата логична стъпка за защита на марката Mastercard, когато тя навлезе в метавселената.[…]

Ясно е, че Mastercard вижда потенциала на метавселената и подготвя своите търговски марки и марка за виртуалната икономика, която ще я доминира. Сигурно е, че Mastercard очаква да бъде основен играч в тази виртуална икономика.

По-специално, платежният гигант е подал търговски марки за мултимедия, поддържана от NFT, пазари за цифрови стоки, обработка на карти и платежни транзакции в метавселената, както и бизнес транзакции със софтуер за електронна търговия.

Прочети Още: Santiment споделя предупреждение за крипто пазара

Адвокатът изрази мнение по въпроса:

Може би най-интересният аспект на тези приложения е, че изглежда продължават скорошната тенденция на заявки за търговски марки за NFT и метавселена от сектора на финансовите услуги. Очакваме броят на заявките за търговски марки за NFT и виртуални продукти и услуги от сектора на финансовите услуги да се увеличи през следващите 12 месеца.

Струва си да се спомене, че броят на заявленията за търговски марки на NFT в Съединените щати се е увеличил 421 пъти през 2021 г., значително увеличение в сравнение с трикратното увеличение от 2020 г.

Според Mastercard в момента се използват около 2.8 милиарда от техните карти. С такава доминираща мрежа, Mastercard започна да намалява бариерите за влизане в крипто пространството за своите клиенти миналата година, тъй като си партнира с Bakkt.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

30.04.2024 19:30 1 мин. четене

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

30.04.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.