НАЧАЛО Финтех

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

13.11.2019 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Базираната в Швейцария криптовалутна банка SEBA, стартира услугите си за професионални инвеститори и корпоративни клиенти, според официално съобщение, публикувано на 12-ти ноември.

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA). 

Напълно развита, регулирана крипто банка

 

Според съобщението, услугите на банката вече работят изцяло за редица потенциални клиенти, включително корпорации, управители на активи и професионални частни инвеститори. SEBA ще се стреми да привлече клиенти от избрани чуждестранни юрисдикции от декември.

В изявление, изпълнителният директор на SEBA, Гуидо Бюлер, подчерта, че тези, които откриват сметка в крипто банката, трябва да могат да се възползват изцяло от потенциала на сектора на дигитални активи, без да се налага да жертват сигурността. Той добави:

 

Горди сме, че създадохме банка в рамките на 18 месеца, събрахме 100 милиона швейцарски франка ($100,5 милиона) капитал от инвеститори и получихме нужния лиценз.

 

SEBA карта, пет основни криптовалути и корпоративни сметки

 

Банката предлага приложението SEBAwallet, услуги за електронно банкиране и SEBA карти с поддръжка на пет основни криптовалути: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Stellar (XLM), Лайткойн (LTC) и Етериум Класик (ETC).

 

Институцията предоставя на инвеститорите както услуги за конвертиране на криптовалута, така и крипто към фиат, а SEBA картите се поддържат в 42 милиона точки за продажба в световен мащаб, проправяйки пътя за „масовото интегриране на криптовалутите“, според Бюлер.

 

Както бе съобщено, другата швейцарската банка за криптовалути Sygum – на която през август беше издаден същия лиценз от FINMA – паралелно проведе преговори с регулаторите за осигуряване на банков лиценз в Сингапур.

 

Като регулирана институция, Sygnum еднакво се стреми да въведе дигитални услуги за съхраняване, посредничество и токенизация на акредитирани инвеститори и институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.