НАЧАЛО Блокчейн

Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

08.11.2019 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Местното правителство на Шанхай си партнира с 6 банки за интегриране на блокчейн

Общинското правителство на Шанхай обедини усилия с финансови институции, за да създаде алианс за насърчаване на използването на блокчейн за глобална търговия.

Global Times съобщи на 7-и ноември, че по време на Международното изложение за вноса в Китай по-рано вчера, общинската търговска комисия в Шанхай, митницата на Шанхай и представители на шест банкови клона – включително централната банка на страната (PBoC) и ‘Bank of Communications’ – подписаха предложение за ‘Блокчейн Алианс’.

Блокчейн за многостранна търговия

Чен Хуйфен – професор в Колежа по информационни науки и електронно инженерство на Университета Джъдзиен – заяви пред Global Times, че преди това блокчейн е внедрен в няколко зони за свободна търговия в Китай, отбелязвайки, че:

Блокчейн технологията увеличава надеждността на информацията, като по този начин подобрява ефективността на митническото освобождаване, намалява разходите и насърчава улесняването на търговията.

Служител от Главната митническа администрация на Шанхай, Йе Дзиен, подчерта, че блокчейн съюзът представлява „първият проект за приложение на блокчейн в митниците и първият проект за услуга за CIIE“.

Както отбелязва Global Times, през октомври тази година беше изпробвана и пилотна блокчейн система за трансгранични финансови услуги, в автономния регион Гуанси Джуан в Нанин.

Си Хонг, заместник-директор на китайския клон на Строителната банка в Китай, подчерта пред репортерите, че технологията остава в ранната си експериментална фаза в страната, като подчертава:

Вече използваме блокчейн в случайни финансови продукти, а не в цялата верига на финансовата индустрия. Обществото няма стабилно разбиране за технологията, що се отнася до финансирането. Но мисля, че призивът на правителството за изграждане на блокчейн ще помогне да се стимулират приложението на технологията по по-изчерпателен начин.

Одобрение от високо ниво

Както бе съобщено, наскоро президентът на Китай, Си Дзинпин, заяви, че приемането на интегрирани блокчейн технологии е от ключово значение за насърчаване на технологичните иновации и индустриалната трансформация в страната.

Размишлявайки върху забележките на президента, изпълнителният директор на Galaxy Digital, Майк Новограц, тази седмица сподели, че това изявление „дава признание на криптовалутите и блокчейн“.

Дори след като ‘Китайската национална комисия за развитие и реформи’ вече отмени предишните си планове за овладяване на добива на Биткойн (BTC) в страната, местните медии предупредиха за неправилно тълкуване на изказванията на президента като одобрение на децентрализирани криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Крипто проектът Worldcoin стартира собствен блокчейн

Сам Олтман, мозъкът на OpenAI, се е насочил към ново начинание: собствения блокчейн на крипто стартъпа Worldcoin.

20.04.2024 9:00 2 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.