НАЧАЛО Алткойни

Приложение на Ripple ще изложи милиони нови потребители към XRP

01.11.2019 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приложение на Ripple ще изложи милиони нови потребители към XRP

На 30-ти октомври в официално съобщение от SBI Group в Япония е обявено, че приложението за разплащане, създадено от SBI и Ripple, работещо на XRPL, ще си партнира със системата PayPay.

Новият венчър ще използва XRP L, вместо инфраструктурата на CAFIS.

Милиони японски клиенти и търговци използват XRPL

PayPay разполага с база от десет милиона души в Япония, както и с около 1 милион търговци, и местни магазини.

Money Tap използва xCurrent системата на Ripple, която е много по-бърза и по-евтина от CAFIS или SWIFT. Сега PayPay също ще работи по нея.

Благодарение на функцията за извършване на плащания чрез QR код, PayPay позволява на своите клиенти да правят покупки в онлайн и офлайн магазини в Япония. Системата бе създадена, когато най-голямата индийска разплащателна компания – Paytm – навлезе на японския пазар с инвестиции от SoftBank и Yahoo Japan.

В момента, криптовалутите са забранени за използване (включително търговия на борси) в Индия. Ако обаче в бъдеще бъде отменена забраната, е възможно XRPL да бъде изложен и на индийския пазар, чрез Paytm.

XRP и Ripple стават все по-популярни в Япония

Преди време бе съобщено, че XRP на Ripple, третата по големина криптовалута по пазарна граница, бе изложена пред над 81 милиона потребители на популярното японско приложение за чат LINE и новата борса – BITMAX.

Всеки потребител на LINE може да получи достъп до услугата за търговия с BITMAX чрез раздела LINE Wallet. Екипът на разработчиците планира да направи BIMAX удобен за потребителя в максимална степен, така че дори тези, които имат нулев опит с търговия с криптовалути, да могат да работят с него.

Освен XRP, BITMAX поддържа Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Лайткойн (LTC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Shiba Inu: Печеливша стратегия за месец май

В постоянно променящата се криптосфера волатилността диктува съдбата на инвеститорите. Точно за това намирането на надеждна инвестиционна стратегия е от първостепенно значение.

04.05.2024 2:00 2 мин. четене

Dogecoin и един изненадващ алткойн надминаха Биткойн по тази метрика

През последните месеци се наблюдаваше значителен ръст както на Биткойн, така и на алткойните, като през март BTC достигна нов исторически връх (ATH).

04.05.2024 0:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.