Home

Биткойн се нарежда сред най-големите парични бази в света

08.08.2019 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се нарежда сред най-големите парични бази в света

Все още ли мислите, че Биткойн е моментна прищявка?

Биткойн (BTC), най-голямата дигитална валута в света по пазарна капитализация, претърпя сериозен растеж през последните няколко години. Сега тя е по-голяма от паричните бази на най-мощните държави. Активът се превърна в 11-та по големина валута на земята. Следователно става ясно, че Биткойн някой ден може да се превърне в глобална валута.

Парична база

Според Федералния резерв на САЩ, паричната база се определя като сбор на „сумата от валути в обращение и резервите – депозити, държани от банки и други депозитарни институции в техните сметки“.

С пазарна капитализация от само $200 милиарда, BTC вече е по-голям от паричното предлагане на Канада, Бразилия, Австралия и Южна Корея. Публикация от крипто трейдъра „Rhythm Trader“ в Twitter гласи:

Биткойн сега е 11-ият по големина актив в света и това се получи само с хартия от девет страници, създадена анонимно, подхранвана от местно движение. Милиони хора избраха банка без изпълнителен директор, офис или маркетинг отдел и това е наистина е озадачаващо.

Златото има пазарна капитализация от над $8 трилиона и все още е най-популярният запас от стойност в света. Биткойн има пазарна капитализация от около $200 милиарда. Както можете да видите, това е само част от общата пазарна капитализация на златото. А настоящият пазар на сребро, който трудно се влияе от законите на търсенето и предлагането, се оценява на около $800 милиарда срещу капитализация на Биткойн.

Биткойн ще изпревари златото

В началото на тази година, основателят на Galaxy Digital и “Биткойн бикa” Майк Новограц заяви, че капитализацията на биткойн ще надмине световния пазар на злато в рамките на две десетилетия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предстои ли пробив за Биткойн? Ето какво сочат историческите модели

Анализаторите предполагат, че Биткойн и по-широкия крипто пазар може да са на прага на съществен скок, ако миналите цикли се окажат верни.

24.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ръководителят на MicroStrategy предлага да се отпускат заеми, обезпечени с Биткойн

След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри търговията с опции за Биткойн ETF на BlackRock, дискусиите за доходността от водещата криптовалута отново се разпалиха.

24.09.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Fidelity оглави Биткойн ETF, докато фондовете за Етериум се сринаха

Вчера Биткойн ETF-ите имаха противоречив ден, като общата им активност възлезе на $4.5 милиона.

24.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Опциите върху Биткойн ETF ще променят пазара според директора на Bitwise

Изпълнителният директор на Bitwise Джеф Парк смята, че одобрението на SEC за опциите върху Биткойн ETF на BlackRock може да доведе до големи промени на крипто пазара.

24.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.