НАЧАЛО Алткойни

Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

11.07.2019 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Халвинга на Лайткойн ще създаде сериозни проблеми за копачите

Създателят на Лайткойн, Чарли Лий, прогнозира, че копачите може и да останат без работа след предстоящия халвинг през лятото.

В интервю за австралийския сайт за крипто новини Mickey на 10 юли, Лий размишлява върху възможните последици за криптодобивната екосистема на Лайткойн, когато се активира планирания халвинг и текущите блок награди в мрежата са намалени с 50%. “Винаги е шок за системата”, казва той, като обясни:

Когато възнагражденията за добив се намалят наполовина, някои миньори няма да бъдат на печелалба и ще прекратят дейността си. Ако голям процент го направи, блоковете ще се забавят за известно време. За лайткойн забавянето е около три половина дни преди следващата промяна на трудността, така че имаме към седем дни с по-бавни блокове, след което трудността ще се коригира и всичко ще бъде наред.

Като се има предвид, че намаляването на възнагражденията в криптодобивната индустрия води до спад в предлагането на криптовалутата, има очакванията за съответното поскъпване на цените – но Лий даде по-нюансирана перспектива за взаимовръзката между предлагането, търсенето и пазарните нагласи:

Що се отнася до цената, трябва да се има предвид халвинга, тъй като всеки знае за него от самото начало. И все пак хората очакват цената да се покачи. Така че много хора купуват, защото очакват скок в стойността и това е нещо като самоизпълняващо се пророчество. Тъй като купуват, цената наистина се покачва.

Както отбелязват Mickey, последния халвинг на Лайткойн – през август 2015 г. – видя, че монетата достига своя пик в началото на юли през същата година, като загуби почти 50% от стойността си до момента на намаляване на блок възнагражденията – и достигна спад от 75% след халвинга.

В момента Лайткойн отчита почти 36% печалба на своята 3-месечна графика, но остава почти 67% надолу от най-високите си стойности през декември 2017 г., според данни на Coin360.

Междувременно Антъни Помплиано – съосновател на Morgan Creek Digital Assets – наскоро прогнозира, че един от най-големите двигатели на поскъпването на топ криптовалутата Биткойн (BTC) ще бъде халвинга ѝ, цитирайки класическата икономика на търсенето и предлагането като основен фактор за прогнозата му за $100,000 до края на 2021 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на криптовалута се срина с над 40% след пускането ѝ на пазара

Цената на криптовалутата Safe (SAFE) се срина с 42%, като спадна от $3.26 в деня на отключването до $1.85 на 30 април.

30.04.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят огромни количествa Shiba Inu и Pepe – какво означава това

В един интересен обрат на събитията, на фона на възстановяването на по-широкия крипто пазар, монетите Shiba Inu и Pepe заеха централно място.

30.04.2024 20:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Dogecoin за над $30 милиона от Robinhood – какво следва за цената на DOGE?

Цената на Dogecoin отбеляза сериозна динамика днес, задвижвана от сделки с китове в сектора на меме криптовалутите.

30.04.2024 17:30 2 мин. четене

Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

Visa информира, че стабилната монета USDC на Circle е заела водещо място по обем на транзакциите тази година, изпреварвайки пазарния лидер Tether (USDT), според данни, събрани от банковия гигант.

30.04.2024 16:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.