Home

UniCredit може да плати глоба от €131 милиона за затваряне на сметка на крипто компания

28.03.2022 22:19 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
UniCredit може да плати глоба от €131 милиона за затваряне на сметка на крипто компания

В първия кръг от двугодишен спор за закриване на разплащателна сметка, принадлежаща на ферма за добив на криптовалута, UniCredit Bank е принудена да плати глоба от 131 милиона евро (около $143.8 милиона) на засегнатата компания.

Клонът на популярната италианска банка в Баня Лука, Босна и Херцеговина, беше извикан пред местния съд по дело, заведено от дъщерното дружество в страната на италианската компания за добив на криптовалута Bitminer Factory, както съобщи La Repubblica на 27-ми март.

В съдебния процес банката беше обвинена в неправомерно закриване на сметки, принадлежащи на компанията, която се описва като “първата и най-голяма минна ферма” в Италия. Съдът прие аргумента на компанията, че е претърпяла загуби и ѝ присъди 131 милиона евро обезщетение.

Компанията твърди, че закриването на нейните сметки е “попречило на първоначалното ѝ предлагане на монети (ICO) във връзка със стартиращ проект в сектора за добив на криптовалута с възобновяема енергия в Босна и Херцеговина”.

Bitminer Factory d.o.o Gradiska стартира в Босна и Херцеговина заради по-ниските разходи за електроенергия в страната, а засегнатите сметки бяха открити в UniCredit Bank Banja Luka.

След като прие първата инстанция от множеството искания, отправени от минната компания за изтегляне на добитата криптовалута, банката започна да ги отхвърля поради това, че “не може да прави бизнес с доставчици на цифрова валута и платформи за обмен”.

Съдът обаче постанови, че банката по никакъв начин не е доказала, че има писмени правила, забраняващи създаването на бизнес отношения с клиенти, занимаващи се с криптовалути.

Не Пропускай: Този алткойн лесно може да скочи с 400%, според Coin Bureau

Според местните медии банката вече е подала жалба срещу решението на съда, като твърди, че то “не е окончателно, обвързващо, нито изпълнимо”.

UniCredit добави, че нейната “възможна отговорност ще бъде определена само от окончателния резултат от всички налични процесуални средства за защита, а не преди внасянето на окончателна и обвързваща присъда от апелативния съд”.

Опитът на фермата да работи в Босна и Херцеговина беше повлиян от огромните количества електроенергия, консумирана при копаене на криптовалути с доказателство за работа (PoW), като Биткойн и по-ниските цени на електроенергията в страната.


Прочети Още: 
Етериум (ETH) е готов да избухне до над $6,000 – Bloomberg


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успее ли да се спаси китайската икономика с допълнителни $142 милиарда?

Китай обмисля значително увеличаване на капитала с около $142.4 милиарда (1 трилион юана), за да подкрепи най-голямата си държавна банка, с цел да съживи отслабващата икономика и стагниращите пазари.

26.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Джъстин Сън мести милиони в TUSD: Предстои ли пазарна турбуленция?

Неотдавнашната дейност на Джъстин Сън, основател на Tron блокчейна, привлече вниманието, след като на различни адреси бяха прехвърлени милиони в TUSD – стабилни монети, обвързани с щатски долари.

26.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Черна гора използва екстрадицията на До Куон като инструмент в сделка според бивш министър

Бившият министър на правосъдието на Черна гора Андрей Милович изрази сериозна загриженост относно потенциалната връзка между екстрадирането на съоснователя на Terraform Labs До Куон и концесионната сделка за черногорските летища с Южна Корея.

26.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

ОАЕ се превръща във водещ крипто център според доклад на Chainalysis

В неотдавнашен доклад на Chainalysis се подчертава, че Обединените арабски емирства (ОАЕ) се открояват в глобалната активност в областта на криптовалутите, като показват значителен ръст във всички категории по размер на транзакциите.

26.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.