Home

Индия принуждават клиентите да избират между крипто и банките

26.04.2019 17:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия принуждават клиентите да избират между крипто и банките

След нови регулаторни мерки от Резервната Банка на Индия, които забраняват на банките да предоставят услуги на крипто бизнеси, някои индийски банки предприемат драстични мерки, за да разубедят приемането на криптовалути.

Предполага се, че клиентите трябва да подписват договори за това, че няма да използват никакви криптовалути като част от техните нови условия за предоставяне на услуги.

Новите мерки принуждават клиентите да избират между банките и криптовалутите, което може би е трудно решение за много поддръжници на нововъзникващото движение.

Докато мнозина се надяват да видят крипто изцяло на фона на традиционното банкиране, инфраструктурата, която трябва може да го направи, просто не е налице в момента, а действия като тези, извършвани от банки в голям мащаб, само затрудняват приемането – което, най-вероятно е въпросът.

@DesiCryptoHodlr или “Indian Crypto Girl” публикува в Twitter изображение на условията, изисквани от Kotak Mahindra Bank, като пример за новите строги мерки срещу потребителите на криптовалута.

Банката изисква от потребителите да декларират, че „няма да се занимават с никакви транзакции, свързани с криптовалути, включително Биткойн“, като добавят, че Банката си запазва правото да закрие сметката си, ако трябва да наруши споразумението.

Подобни предупреждения се показват на eкраните на банкоматите:

Виртуалните валути (VC) не са законно платежно средство и нямат регулаторно разрешение или защита в Индия. Ние ви молим да не правите транзакции с участието на каквито и да било VC от който и да е от Вашите акаунти. За всяка такава сделка банката действа в съответствие с регулаторните насоки, които включват закриване на сметката Ви без по-нататъшно съобщаване.

Банката твърди, че действа в съответствие с регулациите на IRB, а Crypto Girl заяви в Twitter, че това е само една от многото банки, принуждаващи клиентите си да се кълнат в крипто, ако искат банкови услуги. Друг потребител на Twitter @AmCryptoLegend коментира по темата, че банките прилагат подобни мерки в съседен Пакистан.

https://twitter.com/DesiCryptoHodlr/status/1082870146685784065

Това беше потвърдено от екранна снимка на текстово съобщение от Faysal Bank, предупреждаващо клиентите да не използват криптовалути:

IRB срещу крипто

Индийската централна банка се противопостави на криптовалутите, като се позовават на въпроси, свързани със сигурността и нестабилността. Управителят на банката Рагурам Рахан признава, че Биткойн е “очарователен” за него и заявява убеждението си, че Индия и може би човечеството като цяло ще се движат към безкешово общество след време.

За нас в резервната банка това може да се случи след 10 до 20 години. Аз мисля, че тези виртуални валути със сигурност ще станат много по-добри, много по-безопасни и с течение на времето ще бъдат форма на транзакция и това е сигурно.

Докато IRB не забраняват криптовалутите, а индийските граждани все още са законно свободни да използват криптовалути, ако желаят, нарастващата тенденция на банките да отказват услуги на крипто потребители могат да поставят много граждани в неудобно положение, принуждавайки ги да избират между слаборазвитите системи на бъдещето и остарялата система от миналото.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Комисар от SEC посочи грешките на Комисията при създаването на ясни регулации

Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите проведе днес изслушване, в което участваха Гари Генслер, председател на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заедно с още четирима комисари: Каролин А. Креншоу, Хестър Пиърс, Джеймс Лизарага и Марк Уйеда.

24.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Развитието на изкуствения интелект: Заплаха или технологичен напредък?

AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват способността им да обработват сложни заявки и да предлагат по-прецизни реакции.

23.09.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия затяга регулациите за крипто бизнесите

Австралийските регулаторни органи работят по ново законодателство, което ще изисква от крипто борсите да получат лиценз за финансови услуги.

23.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.