Home

Нова швейцарска банка предлага крипто попечителство

10.03.2019 22:07 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова швейцарска банка предлага крипто попечителство

Приемането на Биткойн и крипто, като цяло, е започнало.

Swissquote, група за онлайн банкиране на стойност 618 милиона долара, обяви на 8-ми март, че си партнира с услуга за крипто-попечителство, базирана в Зуг.

Целта на партньорството е да се даде възможност за съхранение на крипто активи.

От платформата твърдят, че институционалните инвеститори, използващи услугата, биха могли да прехвърлят криптовалути от своите външни портфейли към сметката на Swissquote и обратно.

Този ход е част от крипто инициативата на Swissquote. През 2017 г. групата стартира платформа за търговия с криптовалути, която позволява на клиентите си да търгуват с петте най-големи цифрови актива, включително Биткойн , XRP , litecoin и Етериум.

Чрез партньорството си с Crypto Storage, финтех компания, Swissquote гарантира, че отговорността за съхранението на дигитални активи остава във фирма, която знае как да се справи с подобна задача.

Crypto Storage предлага собствено инфраструктурно решение за управление на частни ключове, както физически, така и цифрови, “на най-висок клас хардуерни модули за сигурност”, които са подобни на тези, използвани от Швейцарската национална банка.

Crypto Storage гарантира, че сървърите му ще останат в безопасност от физически атаки. Главният изпълнителен директор на стартъпа – Стийн Вандер Стратен – призна, че използвали военни бункери с тайно местоположение. Интересно е да се посочи, че дори ядрена бомба не би могла да навреди на тези бункер, или поне така твърди Стратен.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Развитието на изкуствения интелект: Заплаха или технологичен напредък?

AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват способността им да обработват сложни заявки и да предлагат по-прецизни реакции.

23.09.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилните монети и криптовалутите застрашават фиатните пари в Източна Азия

Стабилните монети и криптовалутите започват да изместват фиатните валути в няколко държави от Източна Азия, което демонстрира нарастващото им значение в развиващите се пазари.

23.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.