НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

03.03.2019 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

Oдиторска компания от "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), публикува своя трети доклад в процедурата за защита на кредиторите на канадската крипто борса QuadrigaCX.

В рамките на доклада, EY идентифицира шест отделни крипто портфейла, които са използвани предимно за съхраняване на Биткойн (BTC), най-използваната криптовалута на платформата. Освен една непреднамерена транзакция на BTC, възлизаща на стойност близо $500 000, от април 2018 г. няма депозити в портфейлите.

Към днешна дата, кандидатите не са могли да идентифицират причината, поради която Quadriga може да е спряла да използва идентифицираните биткойн портфейли за студено съхранение за депозити през април 2018 г., но компанията ще продължи да преглежда базата данни на Quadriga, за да получи допълнителна информация.

В началото на февруари, борсата подаде молба за защита на кредиторите, когато загуби достъп до студените портфейли и съответните ключове (след смъртта на основателя Джералд Котън), които привидно държаха активите, дължими на различни клиенти. Оттогава борсата, съдът, EY и следователите навигират един сложен процес, за да установят къде са отишли средствата.

В днешния доклад се посочва също, че в хода на своето разследване, EY откриват 14 потребителски профила, които „може да са били създадени извън нормалния процес на Quadriga“ и изглежда са създадени под различни псевдоними. Докладът продължава:

Идентифицираните сметки бяха създадени вътрешно без съответен клиент и използвани за търговия на платформата Quadriga. Одиторската фирма беше уведомена също така, че депозитите в някои от идентифицираните сметки може да са били изкуствено създадени и впоследствие използвани за търговия на платформата Quadriga.

По-рано тази седмица Kraken предложи награда от $ 100,000 за информация, която може да доведе до откриването на липсващите средства на QuadrigaCX. Наградата може да бъде събрана във фиатна или дигитална валута. Kraken заявиха: „Всички събрани от Kraken улики ще бъдат предоставени на ФБР , RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.”

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Binance Чанпен Джао получи присъда от 4 месеца затвор

Чанпенг Джао, основателят и бивш главен изпълнителен директор на Binance, получи присъда от четири месеца затвор за това, че не е успял да създаде надеждни гаранции срещу прането на пари.

30.04.2024 22:10 1 мин. четене

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за криптовалута и много други, като твърдят, че са замесени в значителна крипто измама.

30.04.2024 11:00 1 мин. четене

САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

В обширен правен документ от 111 страници федералните прокурори наскоро отговориха на опита на Роман Семенов, съосновател на Tornado Cash, да отхвърли обвиненията срещу него. Срещу Семенов са повдигнати обвинения в заговор и пране на пари.

30.04.2024 5:00 2 мин. четене

Децентрализираната мрежа Io.net е изправена пред пробив в сигурността

Io.net, децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура (DePIN), наскоро се сблъска с пробив в киберсигурността, когато хакери се възползваха от уязвимости в системата, което доведе до неупълномощени промени в метаданните в GPU мрежата.

30.04.2024 3:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.