НАЧАЛО Други

XRP е най-зелената криптовалута

13.12.2018 13:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP е най-зелената криптовалута

Живеем във времена, в които можем да измерим въглеродния отпечатък и влиянието му върху глобалния климат.

Вече сме наясно, че трябва да пазим тази планета, която наричаме “дом”, и един от начините да направим това е да се уверим, че ежедневните ни дейности не увеличават нивата на въглеродния диоксид в атмосферата. Газът е отговорен за парниковия ефект и дейностите по изкопаване на минното дело – особено тези на Bitcoin (BTC) – консумират огромно количество електроенергия и по този начин имат въздействие върху околната среда, което ще става само по-силно.

В този контекст Сид Джон Леополд и Никлас Енгсълсън (Станфорд и Стокхолмски университет съответно) публикуваха изследване за въглеродния отпечатък на парите ни.

Проучването включваше екологичния ефект на USD върху Visa мрежата, както и Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и XRP.

В статията се излага идеята, че парите са свързани с ефективността и цената на произвеждането им.

Те заявяват, че:

Едно от фундаменталните свойства на парите е, че трябва да бъде добър посредник. Тяхната цел е да се дадат възможност за по-ефективна търговия … </s tron g>

В анализа, който последва, откриват, че от горепосочените форми на “пари”, XRP е най-екологично чистата, както може да се види по-долу.

<img class=" wp-image-7575 aligncenter" src="https://www.cryptodnes.bg/wp-content/uploads/2018/09/EcoFriendlyCrypto-30 0x 175.jpg” alt=”” width=”679″ height=”396″ />

По-нататъшно анализиране на изображениеto по-горе показва, че след 220 милиона транзакции в XRP, консумираната енергия може да захранва само 14 крушки. При същия брой сделки, Bitcoin ще консумира достатъчно енергия, за да захранват 149 милиона електрически крушки. Visa също така не е толкова ефективна, колкото си мислехме. За същия брой транзакции – 220 милиона – мрежата VISA консумира достатъчно енергия, за да зареди 8,177 крушки.

В заключение, XRP е най-екологичната криптовалута, която консумира по-малко, отколкото дори VISA транзакциите. Това на свой ред означава, че ако сме сериозни за приемането на криптовалути, XRP ще бъде нашият предпочитан цифров актив за ежедневната търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.