НАЧАЛО Други

72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

11.09.2018 10:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
72% от крипто инвеститорите планират да купят още тази година

Мнозинството акредитирани инвеститори в криптовалута и близо три четвърти от инвеститорите на дребно планират да увеличат своето крипто портфолио през следващите 12 месеца, сочи ново проучване.

Това проучване, проведено от платформата за търговия с ценни книжа SharesPost през юли и предизвикало ответни реакции от 2490 инвеститори на дребно и 528 акредитирани инвеститори, установи, че настоящите собственици на криптовалути остават в биче настроение за зараждащия се клас активи, въпреки че сега очакват адаптацията да отнеме повече време, когато попитате по-рано през годината.

Респондентите в двете групи сега очакват криптовалутите да постигнат широко разпространение през 2025 г., докато през януари – когато Биткойн и повечето алткойн се търгуваха на или близо до най-високите си стойности, те прогнозират, че това ще се случи през 2020 г. Те претърпяха липса на случаи на образователно и търговско използване, като едно от най-належащите предизвикателства за приемането на блокчейн.

Тази заглушена прогноза оказа умерен удар върху краткосрочните перспективи сред акредитираните инвеститори, като респондентите в тази група по-малко очакват (отколкото през януари) увеличение на цените на крипто или да планират да купят повече токени през следващите 12 месеца.

Независимо от това, мнозинството (59%) все още планира да увеличи холдинга си през следващата година, а 57% очакват цените да нараснат до следващия юли.


Инвеститорите на дребно, обаче, поддържат по-розови перспективи. Повечето потребители, 72%, заявиха, че планират да задълбочат своите крипто дялове тази година, което представлява леко увеличение от януари. Освен това, 66% заявяват, че очакват цените да се покачват по време на този период.

“На базата на нашето проучване, крипто инвеститорите не са загубили вяра и планират да купуват повече”, каза Ройт Кулкарни, изпълнителен директор и ръководител на изследването в SharesPost, в изявление. “Важно е, че това проучване показва, че тази корекция разделя дългосрочните вярващи от краткосрочните търговци. Инвеститорите остават бичи настроени за BTC и ETH през следващите 18 месеца, тъй като те са водещите цифрови валути в световен мащаб. И двете имат относително ниска корелация с други класове активи и могат да бъдат идеален начин за инвеститорите да диверсифицират портфолио от акции и облигации.”

По-специално, инвестиционните портфейли се различават между акредитираните и инвеститорите на дребно, като големите риби са по-склонни да концентрират своите холдинги в алткойн. Макар че потребителите най-вероятно са собственици на BTC, следвани от ETH и Litecoin (LTC), акредитираните инвестиционни портфейли най-често държаха ETH, следвани от BTC и XRP.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 причини да купите акции на Advanced Micro Devices

През последните пет години стойността на акциите на Advanced Micro Devices (AMD) е нараснала с 441%, което се дължи главно на успеха й в борбата за пазарен дял срещу Intel при CPU процесорите.

30.04.2024 16:00 3 мин. четене

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

30.04.2024 14:30 2 мин. четене

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

30.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.