НАЧАЛО Други

Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

13.07.2018 9:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance с първата децентрализирана банка, собственост на инвеститорите

Binance "циментира" основите за първата банка, изцяло собственост на инвеститорите в криптовалути.

Водещата крипто борса заяви, че иска одобрение от регулаторите в Малта, според Bloomberg. Банката ще бъде предмет на финансовите разпоредби на Европейския съюз.

“Организаторите казват, че проектът, базиран на блокчейн системи, ще се опита да превърне Founders Bank в първата децентрализирана банка в света, която да е собственост на обществото, при условие че получи необходимите разрешителни.

Инвестицията на Binance е първата стъпка към предлагането, което Founders Bank ще извърши чрез базираната на блокчейн борса за събиране на средства Neufund, като издава собствени “юридически задължаващи equity (букв. безпристрастни) токени”.

Според Binance, токен продажбата на проекта “ще бъде извършена по немски регламенти в сътрудничество с една от най-големите европейски фондови борси по-късно тази година. “Binance ще има пет процента от акциите си в банката, заедно с други инвеститори в крипто пространството. Текущата pre-money оценка на предприятието е 155 млн. долара.

Новините следват поредица от закони за защита на криптовалутите в Малта, предназначени да стимулират бизнеса, базиран на блокчейн, в страната.

В изявление Binance твърди, че законодателството създава “плодородна среда за блокчейн компании и изчиства несигурността около пазара на децентрализираните активи”.

Binance реши да се премести в Малта, след като бе подложен на натиск от японските регулатори през март. Компанията планира да стартира децентрализирана борса в островната държава по-късно тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Revolut стартира отделна крипто платформа за потребителите във Великобритания

Revolut, глобална финтех компания, представи Revolut X – самостоятелна платформа за търговия с криптовалути, достъпна за клиентите на дребно в Обединеното кралство.

07.05.2024 15:00 1 мин. четене

Топ 3 акции за дългосрочна инвестиция според ChatGPT

Много инвеститори обсъждат предимствата на правилния тайминг на фондовия пазар, като често заключават, че се хвърлят повече усилия, отколкото си заслужава.

07.05.2024 14:30 2 мин. четене

S&P 500 регистрира най-силния си подем от ноември месец насам

Пазарът на акции преживя най-значителния си тридневен подем от ноември насам, задвижван от спекулациите, свързани с потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв по-късно тази година.

07.05.2024 13:30 2 мин. четене

Крипто фирмите получават финансиране от над $1 милиард за втори пореден месец

През април 2024 г. финансирането от фирми за рисков капитал в криптовалути надхвърли $1 милиард за втори пореден месец.

07.05.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.