НАЧАЛО Други

Facebook директорa по инженерство се премества в блокчейн екипа на фирмата

07.07.2018 21:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Facebook директорa по инженерство се премества в блокчейн екипа на фирмата

Еван Ченг, директор на инженерна дейност на Facebook от три години, вече се премести в същата позиция в наскоро създадения блокчейн екип на компанията, съобщи TechCrunch в петък, 6 юли.

Софтуерният инженер актуализира профила си в LinkedIn, за да отрази новосъздадената позиция, а промяната също бе потвърдена на TechCrunch от Facebook.

Преди това Ченг беше начело на Programming Languages and Runtimes във Facebook за около три години. Преди да се присъедини към социалната медийна компания, Ченг работеше за Apple</s tron g> почти десет години.

Освен че е поел новата позиция, Ченг е консултирал редица проекти, свързани с блокчейн, включително платформата на Сингапур с блокчейн Zilliqa и ориентирания към сигурността мидълуер, ChainLink .

Kомпанията обяви, че ще забрани (ICO) и свързаните с крипто реклами. Впоследствие тя отпусна малко забрана, като повторно позволи на крипто проектите да пускат реклами.

Ръководителят на приложението за съобщения David Marcus обяви през май, че Facebook е създала екип, който да проучи предимствата на блокчейн приложенията в платформата.

Миналата седмица тайванският филиал на мултинационалната технологична компания Microsoft обяви, че е започнал да работи върху платформа за развитие на блокчейн за предприятия. В средата на юни Microsoft също така разкри, че е започнал да разработва платформа за проследяване, базирана на блокчейн, в партньорство с Adents, доставчик на решения за сериализация на продукти и проследяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

30.04.2024 19:30 1 мин. четене

Генеративният AI и как той променя бизнесите в Африка

Скорошно проучване подчертава все по-широкото внедряване на генеративен изкуствен интелект (GenAI) от големите корпорации в Южна Африка, което бележи значителна промяна в бизнес пейзажа на страната.

30.04.2024 18:30 2 мин. четене

Днес се решава съдбата на бившия директор на Binance – какво да очакваме?

Бившият главен изпълнителен директор на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е изправен пред присъда, след като се призна за виновен за нарушаване на американските закони за пране на пари.

30.04.2024 18:00 1 мин. четене

БРИКС: Ето коя страна е най-големият доставчик на петрол в Китай

През март данните показаха, че Русия е запазила позицията си на основен доставчик на петрол за Китай, като рафинериите са иззели доставки на сорт “Сокол”, които преди това са били блокирани.

30.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.