НАЧАЛО Други

Бермуда с нова банка за обслужване на блокчейн и финтех компании

04.07.2018 10:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бермуда с нова банка за обслужване на блокчейн и финтех компании

Правителството на Бермудските острови обяви плановете си да внесе промени в Закона за банките, за да създаде нов банков клас, който да предоставя услуги на местни финтех и блокчейн организации, съобщи Finextra на 2-ри юли.

Тъй като местните банки се съобщава, че са отказали да предоставят банкови услуги на новия тип компании, загрижени за регулаторните проблеми и потенциалните рискове, правителството на острова се е консултирало с тях, за да разработи актуализация на Закона за банките.

При внасянето на законопроекта в парламента премиерът на Бермуда и министърът на финансите Дейвид Бърт каза, че позицията на банките “не може да позволи да попречи на изпълнението на обещанието ни за икономически растеж и успех за Бермуда”. Той добави:

Успехът на финтех индустрията в световен мащаб зависи от способността на бизнеса, работещ в това пространство, да се радва на необходимите банкови услуги. В други юрисдикции банковото дело е най-голямото предизвикателство и за нас в Бермудските острови, то е еднакво и затова трябва да бъде решено.

Бермудските острови вече са предприели редица стъпки, за да укрепят позициите си за блокчейн и криптота. През май правителството на британската островна територия подписа меморандум за разбирателство с мрежата Shyft, която според съобщенията ще предостави 10 млн. Долара за обучение по технологията и икономическото развитие на острова.

През април Бермудските острови подписаха меморандум за 15 млн. долара с Binance Group, компанията, която стои зад водещия борсов обмен Binance, за да създаде финансиране за образователни програми, свързани с финтех и блокчейн.

Binance планират да разработят “глобална база за съответствие” в Бермуда, което според Бърт ще добави около 40 новинарски работни места, от които поне 30 ще отидат за местните жители.

Отказът от страна на банките да предлагат услуги на крипто обмени и блокчейн компании е затруднил някои организации да останат в бизнеса и е подтикнал другите да се преместят в държави с по-приятелска регулаторна среда.

В Полша 15 различни финансови институции станаха част от официална жалба до правителството от полската Биткойн Асоциация (PBS). PBS твърди, че местните банки умишлено отказват да обслужват крипто субекти и избирателно закриват сметки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе социалната медийна платформа на Доналд Тръмп, „Truth Social“, на публичния пазар с първоначална цена над $70 на 26 март.

03.05.2024 8:30 1 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

03.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.