НАЧАЛО Други

Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

24.06.2018 18:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерти твърдят че тази година ще има повече крипто престъпления

Криптo пространство е изпълнено с престъпления. Биткойн и други криптовалути се използват ежедневно за продажба на контрабандни стоки и забранени услуги.

Крипто борсите се хакват и ограбва от милиони с нарастващ темп, усилията за изпиране на пари се подпомагат от различни токени, а ICO измамите продължават да хвърлят съмнение върху целия сектор.

Няколко финансови експерти и експерти по блокчейн наскоро се изказаха на панела, наречен “Blockchain, The New Digital Age” на годишната конференция на киберсигурността в университета в Тел Авив. Експертите коментираха някои от препятствията, пред които се изправят блокчейн и криптовалутите по пътя им към масовата адаптация.

Престъпността като възпиращ фактор при разпространението на крипто беше централна тема на дискусията. Лотем Финкелстийн, разузнавателен анализатор за заплахи в израелската компания за киберсигурност Check Point Software Technologies, смята, че престъпленията, свързани с крипто, включително хакове и финансови измами, ще надминат всички останали киберпрестъпления през 2018 г.

Хайм Пинто, главен технически директор на Bank Hapoalim, най-голямата банка в Израел, заяви, че блокчейн е все още в “хайп цикъл” и все още не е използвал реалния свят. Той също така коментира, че анонимната природа на транзакциите с криптовалути е привлекателна характеристика за престъпниците и подпомага злонамерените им действия.

Друго потенциално престъпление в сектора на крипто е манипулирането на цените. Преподавателят по икономика в университета в Тел Авив, Нийл Гандал представи документ, който твърди, че първият бум на Биткойн през 2013 г. е причинен от един търговец, който използва роботи за търговия.


Той също така цитира проучване, което приписва възхода до $ 20,000 от декември 2017 г. на манипулация. Професор Гандал казва, че са необходими регулаторни действия, за да се избегнат манипулаторите и да се възстанови доверието в пазара.

Панелната дискусия обаче не беше негативна. “Съществуват реални проекти”, каза Джон Велизариос, главен директор в Accenture.

Виждаме блокчейн приложения за капиталови пазари, борси, системи за клиринг и сетълмент, и платежни системи. Технологията се развива и приложенията стават все по-значими.

Експертите виждат основната технология като полезна и интригуваща за бизнеса, но твърдят, че репутацията на индустрията трябва да се подобри, за да привлече потока от институционални фондове в пазара на криптовалути.

Панелът обикновено се съгласи, че тъй като пазарът се развива и регулациите елиминират много от престъпленията, които се въртят около крипто, обществото ще се чувства по-комфортно с използването на цифровите активи за ежедневни транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.